Prijzenpot

1 5 0 0 0

Halve-finale Friesland (17 april 2018)

dinsdag 17 april 2018 om 19:00

De Harmonie

Somnox en InvoiceFinance laatste twee finalisten Young Business Award 2018

Slaaprobot Somnox en fintechbedrijf InvoiceFinance wonnen tijdens de YBA Friesland (17 april 2018) in Leeuwarden de tweede halve finale van de Young Business Award. YBA-Founder Niels Palmers (26): ‘Wij willen een klimaat van ondernemerschap bevorderen in het Noorden.’

Zes ondernemers van verschillende startups pitchten tijdens de YBA Friesland de longen uit het lijf, in de hoop op een plek in de YBA-Finale. De uiteindelijke winnaar krijgt 15.000 euro aan prijzengeld en de titel ‘Beste Jonge Onderneming van Nederland’. Sociale startup African Clean Energy deed mee, net als factoringbedrijf InvoiceFinance, hypotheekvernieuwer Jungo, zeewierstartup Seamore, tech-startup Somnox en advertentie-onderneming The Next Ad.

Dit is het TNW Conference van Noord-Nederland
De startup-competitie heeft een opvoedend karakter voor de regio, aldus oprichter Niels Palmers: “We willen mensen laten zien: zo haal je een vijf miljoen funding op.” Het evenement is ook bedoeld om enthousiastelingen uit de regio te inspireren met ondernemersverhalen. “Je kunt ons zien als het TNW Conference van Noord-Nederland (tijdens techfestival TNW Conference reizen ondernemers vanuit de hele wereld af naar Amsterdam, red.). De juniorversie, dan. Wij zijn als organisatie net begonnen”.

Knuffelrobot Somnox heeft enorme potentie
Het door presentator Jan Versteegh gepresenteerde evenement in Leeuwarden werd uiteindelijk gewonnen door Somnox. Dit is een Delfts bedrijf dat slechte slapers een betere nacht probeert te bezorgen met een knuffelrobot. Volgens jurylid Gerard de Boer viel Somnox op omdat het bedrijf bezig is “een product voor een gigantische markt neer te zetten”. Somnox zou “enorme potentie” hebben.

10 miljoen investeerde angels in InvoiceFinance
InvoiceFinance uit Den Bosch was de tweede winnaar. Deze onderneming wil factoring en geld lenen combineren tot een nieuwe soort zakelijk krediet. Interessant, volgens De Boer: “Ze zetten een established businessmodel dat al jaren werkt op de kop. Dat is heel knap.”

De finale van de Young Business Award vindt plaats op 7 juni te Emmen. Dan zullen Somnox en InvoiceFinance het opnemen tegen hotelier- en techstartup Hotelchamp en duurzaamheidsbedrijf We4Sea. Aanmelden als bezoeker van de Young Business Award finale kan (gratis) via de onderstaande tool.

Locatie

Plan uw route

Meld u aan als bezoeker voor Halve-finale Friesland (17 april 2018)