Finale Young Business Award 2018

donderdag 7 juni 2018 om 19:00

Atlas Theater

Jonge Ondernemersprijs

Startup Hotelchamp is donderdag 7 juni 2018 in het Atlas Theater de winnaar geworden van de Young Business Award 2018. De startup uit Groningen won het in de finale van InvoiceFinance, We4Sea en Sommox. Samen peuterden de vier finalisten van de start-competitie al voor 20 miljoen euro groeigeld los bij investeerders.

Tijdens de finale van de Young Business Award streden vier startups om de prijzenpot van 15.000 euro en de titel: ‘beste jonge onderneming van Nederland’. Elke finalist had zestig seconden de tijd om de jury met een elevator pitch te overtuigen van zijn of haar startup. Na de pitch stelde de jury kritische vragen, gevolgd door enkele vragen uit de zaal en van messcherpe presentator Jort Kelder.

De vierkoppig jury bestaande uit Marijn Pijnenborg (juryvoorzitter), Benjamin Derksen, Merijn Stapert en Vincent Pieterson had een lastige keuze om uit de vier goudgerande startups een winnaar te kiezen. ,,We zijn het niet eens geworden over de winnaar, maar we hebben wel een beslissing genomen. We gingen elkaar vragen stellen, onder meer van welk bedrijf we verwachten dat het nou een echte wereldspeler ging worden. Maar ook daar hadden we geen eenduidig antwoord op. Dus we maakten het onszelf alleen maar moeilijker”.

Statistieken Young Business Award 2018
De vijfde editie van de startup-competitie telde 324 deelnemende bedrijven. De vier finalisten die tijdens de YBA Groningen (27 maart 2018) en YBA Friesland (17 april 2018) geselecteerd werden haalden samen voor 20 miljoen euro aan funding op bij investeerders. De drie startup-events van de Young Business Award 2018 werden gezamenlijk door 1.400 bezoekers bezocht.

Locatie

Plan uw route

Meld u aan als bezoeker voor Finale Young Business Award 2018