Halve finale Friesland

dinsdag 9 juni 2020 om 19:30

De Harmonie Leeuwarden

Startup event Friesland

De halve finale van de Young Business Award in Leeuwarden is een startup event met een stimulerend programma voor de Friese startupscene. Het is de ontmoetingsplek voor ondernemers, professionals en investeerders. De startups op dit podium veroveren razendsnel de wereld met hun grenzeloze groeiambitie en dagen de gevestigde orde uit om te vernieuwen. Want het moet beter. En het kan beter. In rap tempo brengen deze startups baanbrekende innovaties naar de markt en kunnen bestaande businessmodellen zonder pardon bij het grofvuil. Of anders worden ze wel weggeblazen door deze nieuwe generatie startup entrepreneurs. Zo zit de snelle wereld in elkaar als je het vraagt aan de startups die jaarlijks strijden om de felbegeerde Young Business Award.

Halve finale Friesland

60 seconden. Zo snel moet elke entrepreneur met een zinderende pitch iedereen overtuigen van zijn of haar startup. Daarna neemt de kritische jury de regie voor 8 minuten over met een spervuur aan vragen. Tijdens de tweede halve finale in Leeuwarden strijden zes startups om twee finale-tickets. Deze tickets geven toegang tot de grote finale, waarbij de finalisten voor 800+ bezoekers mogen pitchen. De winnaar van de finale keert huiswaarts met de kristallen award, 15.000 euro en de titel: ‘Beste jonge onderneming van Nederland’.

Het startup evenement vindt plaats op dinsdag 9 juni 2020 in De Harmonie in Leeuwarden. Hier word je meegenomen in de wereld van deze innovatieve startups. Het bezoeken van dit startup event is gratis, maar de inspiratie is onbetaalbaar. Hier ontmoet je de allerbeste startups van Nederland. Bekijk hieronder het programma van de avond.

Wil je dit startup event samen met 300 ondernemers, professionals en investeerders bezoeken? Dat kan! Gratis zelfs. Aanmelden als bezoeker kan via het aanmeldformulier (rechts).

Programma halve finale Friesland
19:00 uur Inloop
19:30 uur Kick-off programma
21:00 uur Start Netwerken
21:30 uur Bekendmaking laatste twee finalisten

Startup Competitie

De startup competitie bestaat dit jaar uit drie evenementen en is de ontmoetingsplek voor innovatieve ondernemers, professionals en investeerders. De Young Business Award bestaat dit jaar uit twee halve finales in Groningen en Friesland. In de twee halve finales wordt het aantal van twaalf halve finalisten terug gebracht tot vier finalisten. De vier finalisten strijden tijdens de finale van de Young Business Award 2020 om de felbegeerde Young Business Award. De winnaar mag zichzelf één jaar lang de ‘Beste jonge onderneming van Nederland’ noemen en ontvangt naast de award ook de prijzenpot van 15.000 euro.

Alle evenementen van de startup competitie zijn gratis te bezoeken. De partners van de Young Business Award Foundation maken dit financieel mogelijk. 

Casper Lemmen van de Friese-startup Grenzeloos tijdens de YBA-Sprout finale in Emmen.

Meld u aan als bezoeker voor Halve finale Friesland