Semi Finale Hoogeveen

dinsdag 2 mei 2017 om 19:00

De Tamboer

Halve-finale Hoogeveen: “Startups ‘Media Distillery’ en ‘Inkless’ pakken finale-ticket  Young Business Award 2017!”

Een spectaculaire tweede halve-finale van de Young Business Award. De zes deelnemende startups: ‘Watermelon MessengerInklessMedia Distilleryplugify, CC Diagnostics en Storage Share‘ haalden gezamenlijk al voor 2,9 miljoen euro groeigeld op. De startups hadden in theater De Tamboer elk slechts zestig seconden de tijd voor hun elevator pitch, gevolgd door een vragenvuur van de kritische jury en het publiek. Waarin de startups Media Distillery en Inkless een finale-ticket voor de Young Business Award 2017 wisten te bemachtigen.

Het niveau in theater De Tamboer lag ontzettend hoog. Alexander Wijninga werd met zijn startup Watermelon één jaar geleden door Sprout uitgeroepen tot de meest veelbelovende jonge ondernemer van Nederland (2016). Kort daarna, binnen één maand, ging de startup van Wijninga failliet doordat niemand minder dan Whatsapp de klantenservice (die via Whatsapp verliep) blokkeerde. In het halve jaar daarna ontwikkelde de startup een nieuwe methode voor de klantenservice 4.0 en haalde het een investering van maar liefst 1,5 miljoen euro op. Niet alleen Watermelon viel bij het publiek in de smaak. Local hero Storage Share kreeg een luid applaus van het Hoogeveens publiek. De startup haalde kort na de oprichting in Hoogeveen een investering op van ongeveer een halve ton, waarna de startup naar Londen verhuisde om deel te nemen aan een accelerate programma.

De beste pitch van de avond was van pitch-queen Eline Leijten (startup Plugify). Een paar maanden geleden won ze ook al vol trots het NK-pitchen in Amsterdam. Haar elevator-pitch was ijzersterk, maar dat was niet het enige beoordelingscriterium van de vijfkoppige jury. Ze wist geen ticket voor de finale te bemachtigen.

De winnaars van de tweede halve-finale waren uiteindelijk Media Distillery en Inkless. De twee kersverste finalisten kunnen zichzelf gaan klaarmaken voor het slotduel van de Young Business Award 2017. Hier gaan ze de strijd aan met de twee finalisten (Parkeagle en Jake Food) van de eerste halve-finale en de winnaar van de publiekswildcard (wordt later bekend). Het belooft op dinsdag 6 juni een zinderende eindstrijd te worden. Jort Kelder presenteert de finale in het Atlas Theater en prins Constantijn van Oranje zal namens StartupDelta een inspiratiepitch houden over Nederland als startupland.

(Klik hier) om jezelf als bezoeker aan te melden voor de finale van de Young Business Award 2017!

Locatie

Plan uw route

Meld u aan als bezoeker voor Semi Finale Hoogeveen