Brendan Iribe, medeoprichter van Oculus, houdt het voor gezien bij Facebook. Eerder keerden ook de oprichters van WhatsApp en Instagram Facebook de rug toe.

Ook dit keer was er volgens TechCrunch een aanleiding: de annulering van de nieuwe VR-headset Rft 2, waarin Iribe zijn ziel en zaligheid had gestoken. De Rft 2 werkte met een pc, terwijl eerdere headsets zonder pc werkten. Een woordvoerder laat aan Venture Beat weten dat de Rft 2 er wel degelijk nog gaat komen.

Er was echter ook een fundamenteel verschil van inzicht over de toekomst van Oculus, waardoor Iribe zijn positie als CEO al eens had opgegeven om zich op de PC VR divisie te kunnen richten.

Iribe schrijft daar in zijn afscheidswoord niets over. Hij vindt dat er enorm veel is bereikt, maar dat het tijd wordt voor iets nieuws.

Zo langzamerhand kan worden gesproken van een exodus bij Facebook: oprichter Jan Koum kon zich niet vinden in de plannen die de Facebook leiding had met WhatsApp en de beide Instagram oprichters Kevin Systrom en Mike Krieger kondigden vorige maand hun vertrek aan. Hun conflict leek vooral te gaan over de zelfstandigheid van Instagram.

Ook leuk om te lezen

  • De Ondernemer