pitchwedstrijd

De bekendmaking winnaar pitch event Young Business Award.

De Young Business Award (YBA) is de grootste pitchwedstrijd van Nederland met jaarlijks 1.400 bezoekers. De startup-competitie bestaat jaarlijks uit drie startup-evenementen. Waarin de beste startups uit Nederland met elkaar de strijdt aangaan. De prijzenpot van de pitch competitie staat jaarlijks op 15.000 euro. De winnende startup mag zich bovendien een jaar lang de ‘Beste Jonge Onderneming van Nederland’ noemen.

De drie pitch wedstrijden zijn bovendien een ontmoetingsplek voor ondernemers, professionals en investeerders. De Young Business Award Foundation organiseert haar pitch wedstrijden jaarlijks in Groningen (halve finale), Friesland (halve finale) en Emmen (finale). Alle evenementen van de pitch competitie zijn gratis te bezoeken. De partners (als de NDC Mediagroep, Rabobank, EY, Provincie Drenthe, Gemeente Emmen, etc.) van de pitchwedstrijd maken dit financieel mogelijk.

Startup pitch Kristian Valk (founder Hotelchamp). Tijdens de finale van de pitchwedstrijd Young Business Award in Emmen.

Grootste netwerk evenement Drenthe

De finale van de pitch-competitie Young Business Award is traditie getrouw het grootste netwerk evenement in de Provincie Drenthe. Bij het avond programma in het Atlas Theater komen jaarlijks zo’n 800 bezoekers. De bezoekers komen vanuit heel Nederland naar de Gemeente Emmen om het spektakel van de pitchwedstrijd live te bekijken.

De startups die op het podium staan van de pitchwedstrijd Young Business Award veroveren doorgaans in sneltreinvaat de wereld. Want met hun grenzeloze groeiambitie veroveren ze razendsnel de wereld. Ze dagen de gevestigde orde uit om te vernieuwen. Want het moet beter. En het kan beter. Razendsnel brengen deze startups baanbrekende innovaties naar de markt. Waardoor bestaande businessmodellen zonder pardon bij het grofvuil worden gezet. Of ze worden uit de markt geconcurreerd door deze nieuwe generatie startup-ondernemers. Zo zit de snelle wereld van de ondernemers die tijdens deze pitchwedstrijd op het podium staan in elkaar. Ze houden van competitie en binden al te graag de strijd aan, aan de ene kant vanwege de felbegeerde Young Business Award maar ook om hun onderneming te tonen.

“Op het podium van de Young Business Award pitchen de aller, maar dan ook echt aller beste jonge ondernemers en startups van Nederland”, aldus presentator Jort Kelder tijdens de finale van de Young Business Award 2017.

60 seconden pitch van Sven van der Biezen (founder Invoice Finance). Tijdens de finale van de pitchwedstrijd Young Business Award in Emmen.

Aanmelden pitchwedstrijd

Wil jij meestrijden in de landelijke pitchwedstrijd Young Business Award? Als de de pitch competitie weet te winnen mag jij je startup ook nog eens een jaar lang de ‘Beste Jonge Onderneming van Nederland’ noemen. Aanmelden als deelnemer voor de pitchwedstrijd is gratis. Al vraagt deelname aan de pitch competitie van de ondernemers achter de startup wel om een kleine tijdsinvestering.

Deelnemen aan de pitchwedstrijd kan in elk geval als je startup een leeftijd heeft tot en met vijf jaar oud. Daarnaast vinden wij het ook belangrijk voor deelname dat het bedrijf gevestigd is in Nederland. Lees voor deelname aan de pitch-competitie in elk geval even ons deelnemersreglement door.

Start 60 seconden pitch Julian Jagtenberg (founder slaaprobot Somnox). Tijdens de finale van de pitchwedstrijd Young Business Award in Emmen.