YBA finale

YBA finale

De prijsuitreiking tijdens de YBA finale. De finale van de Young Business Award wordt jaarlijks door 800 bezoekers bezocht en is het grootste netwerk evenement in Drenthe.

De YBA finale bezoeken? Meld jezelf dan hier aan als bezoeker voor de finale van de Young Business Award. 

YBA Finale

De YBA finale is een startup event met een stimulerend programma voor het startup ecosysteem in (Noord)-Nederland. Tijdens de finale van de Young Business Award (YBA) ontmoet je samen met 800 bezoekers het beste dat de Nederlandse startupscene te bieden heeft. Het netwerk evenement is de ontmoetingsplek voor startups, scale-ups, ondernemers, professionals en investeerders.

60 seconden pitch. Dat is alle tijd die elke startup krijgt om met een zinderende elevator pitch iedereen te overtuigen van zijn of haar startup. Direct na de pitch gaat de jury verder met een spervuur aan vragen. Tijdens de finale van de startup competitie strijden jaarlijks vier finalisten om de kristallen award.

Beste startups van Nederland

Bij de Young Business Award finale staan niet de minste startups te pitchen om de kristallen award. De startups die zijn door gedrongen tot de finale van de startup competitie haalden de afgelopen jaren samen altijd al voor tientallen miljoenen aan groeigeld op bij investeerders. De 12 halve finalisten in 2020 haalden samen al voor 60 miljoen euro aan groeigeld opgehaald bij investeerders. Dit startup event wil je als bezoeker absoluut niet missen.

YBA finale

Jurylid Vincent Pieterson stelt vragen aan een van de finalisten tijdens de YBA finale in Emmen.

Halve finales

Er melden zich jaarlijks honderden bedrijven aan om deel te nemen aan de Young Business Award. Uit alle aanmeldingen selecteert de selectie commissie 12 halve finalisten. De halve finalisten pitchen tijdens de YBA halve finales in Groningen en Leeuwarden om in totaal 4 finale plekken.

De 12 halve finalisten die door de selectie commissie worden geselecteerd worden (door dezelfde selectie commissie) verdeeld over de twee halve finales. Hierdoor komen er per halve finale 6 halve finalisten in actie die pitchen voor 2 finale-tickets (per halve finale). Bij de halve finales bepaald de jury welke startups een finale-ticket ontvangt.

De winnaars van de halve finales staan tijdens de finale van de Young Business Award opnieuw op het podium. Er zijn dan nog slechts vier finalisten over. Deze startups strijden dan om de felbegeerde award, prijzenpot van 15.000 euro en de titel: ‘Beste Jonge Onderneming van Nederland’.

Aanmelden bezoeker YBA finale

De finale van de Young Business Award bezoeken? Bekijk hier wanneer de eerste volgende finale wordt georganiseerd. Hier ontmoet je samen met 800 bezoekers de 4 beste startups van Nederland.

Het netwerk evenement is jaarlijks gratis te bezoeken. De partners van de Young Business Award Foundation maken dit samen financieel mogelijk. Meer informatie of jezelf aanmelden als bezoeker kan via het aanmeldformulier.

60 seconden pitch Somnox tijdens de YBA-finale in 2018.