YBA halve finale

YBA halve finale

Meld jezelf hier aan als bezoeker voor een YBA halve finale in Groningen of Leeuwarden.

YBA halve finale

Een halve finale van de Young Business Award bezoeken? Bekijk dan hier de agenda met startup events van de Young Business Award en meld je gratis aan als bezoeker.

De startup evenementen van de Young Business Award (YBA) worden verspreidt over Noord-Nederland georganiseerd. De eerste halve finale is jaarlijks in Groningen georganiseerd (medio maart). De tweede halve finale staat jaarlijks een paar maanden later (medio juni) op het programma in Leeuwarden. De winnaar van de Young Business Award ontvangt tijdens de finale in Emmen de felbegeerde award en de prijzenpot van 15.000 euro. Ook mag de winnaar zichzelf één jaar lang de ‘beste jonge onderneming van Nederland’ noemen. Jaarlijks worden de drie startup events van de Young Business Award gezamenlijk door zo’n 1.400 bezoekers bezocht.

Young Business Award halve finale

De Young Business Award ontvangt elk jaar van honderden bedrijven een aanmelding voor deelname aan de startup competitie. De organisatie heeft voor de selectie van alle aanmeldingen een speciale commissie in het leven geroepen. De selectie commissie selecteert uit alle aanmeldingen (in 2020 waren dit 341 bedrijven) de 12 halve finalisten van de startup competitie. De halve finalisten pitchen tijdens de YBA halve finales in Groningen en Leeuwarden om in totaal 4 finale plekken.

De 12 halve finalisten die door de selectie commissie worden geselecteerd worden (door dezelfde selectie commissie) verdeeld over de twee halve finales. Hierdoor komen er per halve finale 6 halve finalisten in actie die pitchen voor 2 finale-tickets (per halve finale). Bij de halve finales bepaald de jury welke startups een finale-ticket ontvangt. De winnaars van de halve finales staan tijdens de finale van de Young Business Award opnieuw op het podium. Startup events

De prijsuitreiking van de Young Business Award.

YBA halve finale Groningen

De Young Business Award halve finale in Groningen is jaarlijks het eerste startup event van de Young Business Award. Bij dit startup event dat jaarlijks rond medio maart op het programma staat ontmoet je als bezoeker samen met 400 bezoekers het beste van de startupscene in Groningen.

YBA halve finale Friesland

De YBA halve finale in Leeuwarden wordt georganiseerd in Stadsschouwburg De Harmonie. Het startup event staat jaarlijks rond medio juni op het programma en biedt een stimulerend programma voor de Friese startupscene.

Programma halve finale

De startups die bij de Young Business Award halve finales staan doorgaans aan de vooravond van hun internationale doorbraak. Dit zijn de meest innovatieve bedrijven van Nederland. Bij elke halve finale pitchen er in totaal zes van de twaalf halve finalisten.

60 seconden. Binnen zo’n korte tijd moet elke startup entrepreneur met een zinderende pitch iedereen tijdens een halve finale overtuigen van zijn of haar startup. Daarna neem jij als bezoekers samen met de kritische jury de regie voor 10 minuten over met een spervuur aan vragen. Er staat veel op het spel. Want bij elke halve finale keren slechts twee van de zes halve finalisten huiswaarts meet een finale-ticket op zak.

De startups die een finale ticket ontvangen zien we later in het jaar terug tijdens de finale in Emmen. Hier pitchen de vier finalisten om de kristallen award en de prijzenpot.

Aanmelden bezoeker halve finale Young Business award

Een halve finale van de Young Business Award bezoeken? Bekijk hier wanneer de eerste volgende YBA halve finale wordt georganiseerd. Hier ontmoet je per halve finale zo’n 400 bezoekers en een steengoed zakelijk netwerk.

De YBA halve finales zijn altijd gratis te bezoeken. De partners van de Young Business Award Foundation maken dit samen financieel mogelijk. Meer informatie over de startup events of jezelf aanmelden als bezoeker kan via dit aanmeldformulier.

Startup event

De finale van de Young Business Award met 800 bezoekers (op de foto).