2021 | Aflevering 2 (voorronde)

Bidroom, Quicargo, Flow Money Automation en Greener gaan de strijd met elkaar aan voor een plek in de finale. Wie weet de jury te overtuigen en blijft in de race voor de prijzenpot van 15.000 euro?

Jury

 • Kristian Valk jurylid bij de Young Business Award.
  Kristian
  Valk
 • Marco de Jong als jurylid bij de Young Business Award.
  Marco
  de Jong
 • Martine Rooth
  Martine
  Rooth
 • Remy Gieling als jurylid bij de Young Business Award.
  Remy
  Gieling
 • Tamara Obradov
  Tamara
  Obradov
 • Arnold Poelstra als jurylid bij de Young Business Award.
  Arnold
  Poelstra
YBA Broadcast aflevering 2

Young Business Award aflevering 2

Samenvatting

Aflevering 2: Young Business Award 2021

Deelnemers aflevering 2

De spanning is goed af te lezen bij de gezichten van deze vier halve finalisten. Michael Ros, founder en CEO van Bidroom (Netflix voor hotelovernachtingen), trapt het spits af. ,,Je bent jarenlang een bedrijf aan het bouwen en dat moet je even in een minuut samenvatten. Dat is altijd een uitdaging.’’ En wie, zoals hij en zijn mede-deelnemers, uitkijkt naar de daaropvolgende scherpe vragen van de jury, zit ook deze week weer gebakken. De jury is messcherp en ook presentator Jort Kelder voelt de startups flink aan de tand. De première van aflevering 2 is op vrijdag 22 januari om 12:00 (hierboven te zien).

Bidroom

Een hotelboekingsplatform, maar dan net even anders. Bij Bidroom geen commissie voor hotels, maar een lidmaatschap voor reizigers. Inmiddels met een aanbod van meer dan 150.000 hotels in ruim 120 landen. Hotels die, omdat ze geen commissie afdragen, bereid zijn om wel tot 25 procent korting op een overnachting te geven. De startup van founder Michael Ros heeft al meer dan 90 medewerkers en kantoren in Amsterdam, Krakau, Turkije, Barcelona en Parijs. In de reissector vol lof ontvangen en bekroond met onder meer een World Tourism Forum Award. Plug & Play koos Bidroom om mee te doen aan hun groeiprogramma in Silicon Valley, Amerika.

Michael Ros bidroom

Michael Ros founder en CEO Bidroom tijdens de Young Business Award.

Quicargo

Omdat de helft van alle vrachtwagens deels of helemaal leeg op de weg rijden, zijn er onnodig veel op de weg. Slecht voor het milieu dus. Voorspelbaarheid van transportplanning wordt door toenemende webverkoop en same day delivery bovendien steeds moeilijker. Dat kan beter, dacht Quicargo. Het platform brengt real time vraag en aanbod bij elkaar. In één klik hebben transporteurs toegang tot zendingen die op hun route liggen. Beladingsgraad wordt zo verhoogd, bedrijven kunnen snel en flexibel leveren én er hoeven minder vrachtwagens de weg op.

Avishai Trabelsi Quicargo

Avishai Trabelsi CEO Quicargo tijdens de Young Business Award.

Flow Money Automation

Hoe houd je overzicht op je geld als je maar één bankrekening hebt? Grip houden is moeilijk, leerden Flow Money Automation founders Daan van Klinken en Niels Mulder. Flow helpt om die grip te krijgen: door geld automatisch te verdelen over spaardoelen en budgetten. Zo heb je automatisch beter inzicht in hoeveel je bijvoorbeeld nog aan je boodschappen kunt besteden. Om de daarvoor benodigde vergunning van de Nederlandse Bank te krijgen, haalde Flow al een investering van 600.000 euro op.

Flow Money

Flow Money

Greener Power Solutions

Stroom op plekken waar geen netaansluiting is? Vaak komt dat van vervuilende dieselaggregaten. Met hun megabatterijen wil Greener Power Solutions dat voorkomen. Het systeem voorziet bijvoorbeeld bouwlocaties, festivals en offshore locaties van duurzaam opgewekte stroom. In twee jaar tijd werd de startup wereldwijde marktleider in verhuur en heeft het al drie investeringsronden achter de rug. Daarnaast ontwikkelt Greener Power Solutions slimme software voor gebruik op afstand en voorspelling van stroomgebruik.

Greener

Greener