Juryvoorzitter Marco Aarnink

Marco Aarnink (juryvoorzitter) van de Young Business Award 2022.

Honderden miljoenen op het podium: “Hier kies je niet makkelijk een finalist uit”, aldus Marco Aarnink

De jury van de Young Business Award 2022 bestaat uit voorzitter Marco Aarnink (oprichter Print.com), Ineke Kooistra (CEO YoungCapital), Carlo Ezinga (directeur Rabobank) en Marleen Evertsz (CEO NX Change). Hoe kiezen zij de finalisten en uiteindelijk de winnaar? Deze week is het woord aan Marco Aarnink.

,,Bij de beoordeling kijk ik onder andere naar de creativiteit van de deelnemers. Kunnen ze creatieve oplossingen bedenken, ook als het tegenzit? Verder kijk ik naar het product of de dienst van de scale-up en welk issue of gedrag ze hiermee oplossen, dan wel veranderen voor de gebruiker. De pitch speelt natuurlijk ook mee. Het kiezen van een finalist was écht niet makkelijk. De deelnemers van de eerste aflevering hebben al voor bijna 100 miljoen aan investeringen opgehaald. Als jury moesten we er lang over nadenken. En dat is goed. We steken zelf ook wat op van de deelnemers

Qua creativiteit en ideeën met name. We denken in Nederland, vooral in het Noorden en Oosten, wat te klein. Tijdens het jureren werden we met de neus op de feiten gedrukt dat we echt groots mogen denken. Ik denk dat de ‘next unicorn’ (een bedrijf zoals Catawiki, Thuisbezorgd of Booking.com) zeker tussen de kandidaten zit. Meerdere zelfs.”

  • De Ondernemer