Oscar Kneppers, een serial entrepreneur en gerenommeerde expert in de techindustrie, was een van de juryleden van de Young Business Award 2022, een jaarlijkse competitie voor startups en scale-ups in Nederland. Met zijn uitgebreide ervaring als ondernemer en oprichter van verschillende tech-startups, waaronder Bright, Emerce en Rockstart, bracht Kneppers zijn expertise en kennis mee naar de competitie om jonge ondernemers te beoordelen en te ondersteunen.

Kneppers begon zijn carrière in de techindustrie in de jaren negentig als oprichter van Bright, een van de eerste Nederlandse tijdschriften die zich volledig richtten op de digitale cultuur en technologie. Hij was een van de eersten die de potentie van internet inzag en Bright groeide snel uit tot een toonaangevend magazine in de techindustrie.

Na het succes van Bright richtte Kneppers Emerce op, een online mediabedrijf gericht op de techindustrie. Met Emerce creëerde Kneppers een platform waar bedrijven en professionals in de techindustrie konden netwerken en samenwerken. Het bedrijf groeide uit tot een toonaangevend platform in de techindustrie en werd uiteindelijk overgenomen door VNU Media.

Maar Kneppers was nog niet klaar. In 2011 richtte hij Rockstart op, een startup accelerator voor tech-startups. Rockstart bood jonge ondernemers de kans om hun ideeën te ontwikkelen en hun bedrijven op te schalen met financiering, coaching en ondersteuning van experts in de industrie. Onder Kneppers’ leiding groeide Rockstart uit tot een van de meest succesvolle accelerators van Europa.

Als jurylid van de Young Business Award 2022 bracht Kneppers zijn uitgebreide ervaring en kennis van de techindustrie mee om jonge ondernemers te beoordelen en te ondersteunen. Hij beoordeelde welke ondernemers het potentieel hadden om succesvol te zijn in de techindustrie en welke ideeën de meeste impact konden hebben. Zijn bijdrage heeft ongetwijfeld jonge ondernemers geholpen om hun ideeën en bedrijven naar het volgende niveau te tillen en heeft bijgedragen aan het stimuleren van innovatie en ondernemerschap in Nederland.

Oscar Kneppers
Oscar Kneppers jurylid finale Young Business Award.
  • De Ondernemer