De Young Business Award is de grootste scale-up competitie van Nederland. De competitie bestaat jaarlijks uit vijf televisie afleveringen die uitgezonden worden op RTL Z. De scale-up die de finale aflevering van de Young Business Award wint is de ‘Beste Jonge Onderneming van Nederland’.

De bedrijven die jaarlijks bij de Young Business Award op het podium pitchen veroveren doorgaans in hoogtempo de wereld. Want de grenzeloze ambitie van deze scale-ups staat borg voor een ongekend groeitempo. Ze dagen de gevestigde orde uit om te vernieuwen. Razendsnel brengen deze scale-ups hun baanbrekende innovaties naar de markt en kunnen bestaande businessmodellen zonder pardon bij het grofvuil. Of ze worden uit de markt geconcurreerd door deze nieuwe generatie ondernemers. Vaak hebben de founders van deze scale-ups al voor miljoenen euro’s aan groeigeld opgehaald bij investeerders.

Zo zit de snelle wereld in elkaar van deze scale-ups in elkaar.  Ze houden van competitie en binden al te graag de strijd aan. Aan de ene kant vanwege de felbegeerde Young Business Award, maar ook om hun onderneming te tonen. De winnaar wordt ook geïntroduceerd in het venture capital netwerk van de Young Business Award. De aangesloten investeerders hebben samen 1 miljard aan fondsen beschikbaar. De investeringspot wordt mede mogelijk gemaakt door Golden Egg Check!

“Op het podium van de Young Business Award pitchen de aller. Maar dan ook echt aller beste jonge ondernemers en startups van Nederland”. Aldus presentator Jort Kelder tijdens de finale van de Young Business Award 2020.

Young Business Award 2023

Vanaf 1 juni kunnen Nederlandse bedrijven die zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en een leeftijd hebben tot en met acht jaar (2015 of later), zich aanmelden als deelnemer voor de AFAS Young Business Award 2023. De inschrijving sluit op 25 augustus. Het deelnemen aan de AFAS Young Business Award is kosteloos voor de deelnemende bedrijven, dankzij de financiële ondersteuning van de partners die het televisieprogramma mogelijk maken.

Een professionele selectiecommissie zal uit alle aanmeldingen de twaalf meest veelbelovende bedrijven selecteren. Op donderdag 7 september zullen de twaalf geselecteerde deelnemers bekend worden gemaakt tijdens een speciaal bekendmakingsevent in het AFAS Theater in Leusden. Dit exclusieve dinerevent is bedoeld voor alle bedrijven die zich hebben aangemeld, de partners, investeerders en relaties van de AFAS Young Business Award (mogelijk gemaakt door AFAS Software). Deze twaalf deelnemers zullen doorgaan naar de televisieafleveringen van de competitie.

De competitie bestaat dit jaar uit vijf televisieafleveringen, waarvan vier voorrondes en een finale. Tijdens de televisieafleveringen, uitgezonden op RTL-Z en Videoland, krijgen de twaalf deelnemers de kans om hun bedrijf te pitchen voor de jury. Na elke voorronde zal de jury een deelnemer selecteren die doorgaat naar de finale. In de finaleaflevering zal een nieuwe jury de winnaar van de AFAS Young Business Award kiezen.

Op woensdag 20 september zullen de opnames van de televisieproductie plaatsvinden in het AFAS Theater. Het tv-programma zal vanaf zondag 12 november wekelijks te zien zijn op RTL-Z en Videoland. Als je meer wilt weten over de bedrijven die vorig jaar hebben deelgenomen aan de Young Business Award, kun je hier meer informatie vinden over de vorige deelnemers of de tv-aflevering terugkijken op Videoland.

Dus, ben jij klaar om deel te nemen aan de AFAS Young Business Award 2023? Meld je dan snel aan als deelnemer en wie weet krijg jij binnenkort de kans om je bedrijf te pitchen op nationale televisie!

  • De Ondernemer