Equalture met Prins Constantijn

Rotterdamse startup Equalture ontvangt € 1 mln. van InnovationQuarter en 4impact, waarmee het bedrijf het team zal uitbreiden en de klantenbasis zal opschalen. Het bedrijf, opgericht door de tweelingzussen Charlotte en Fleur Melkert, levert SaaS recruitmentoplossingen aan snelgroeiende bedrijven, die daarmee objectieve voorspellingen krijgen over het succes van kandidaten binnen de rol en het bedrijf om zo de juiste teamsamenstelling te creëren.

Betere recruitmentkeuzes dankzij artificial intelligence

Equalture’s doel is het helpen vormen van top-performing teams, door de optimale samenstelling van deze teams voorspelbaar te maken en daarmee een zogeheten bad-hire te voorkomen.

De recruitmentoplossing van Equalture zorgt voor een onbevooroordeelde selectie van kandidaten, wat door middel van algoritmes, gamification en artificial intelligence het succes van een kandidaat binnen een bepaalde functie en binnen het team voorspelt. Naast de gebruikelijke criteria van opleiding, werkervaring en competenties, worden tevens cognitieve competenties getest om zo ook persoonlijkheid en culturele fit te evalueren.

Gemiddeld ligt de succesratio van het recruitmentproces rond de 25% – de overige 75% van de mensen die aangenomen wordt, blijkt een middelmatige tot slechte match met de functie en/of het team. Een slechte aanname resulteert in kosten van 1,3x het jaarsalaris per werknemer, plus de opgelopen vertragingen.

Diversiteit bevorderen door fact-based recruitment

Teams met een diverse samenstelling, waar tussen teamleden grote variatie is in kenmerken zoals competenties, achtergrond, geslacht en persoonlijkheid, leveren gemiddeld 19% meer omzet op dan homogene teams. De algoritmes van Equalture zijn onbevooroordeeld en maken blinde sollicitaties mogelijk. Subjectieve kenmerken die vaak onbewust het recruitmentproces beïnvloeden worden hierbij verborgen. Deze objectivering ondersteunt werkgevers in het bewerkstelligen van diversiteit in hun teams om zo het bedrijf verder te laten groeien.

Het zelflerende karakter van de algoritmes waarop de Equalture softwareoplossing is gebaseerd zorgt ervoor dat de kwaliteit van het matching profiel voortdurend verbetert en zorgt voor een efficiëntere en treffender aannameproces. Bovendien is het proces vernieuwend voor sollicitanten door het toevoegen van een innovatieve ervaring door middel van gamification in de eerste stap van het sollicitatieproces. Deze neuro assessment games brengen de vaardigheden, intelligentie en persoonlijkheidskenmerken van de kandidaat in kaart. Om een goede culturele fit te kunnen voorspellen, wordt het bestaande team waar de aangenomen kandidaat onderdeel van zal uitmaken ook getest, in kaart gebracht en meegenomen in de score van het matching profile, evenals de industrie benchmark.

Voor Charlotte en Fleur Melkert is Equalture inmiddels het tweede bedrijf wat ze samen zijn gestart in de rekruteringsindustrie. Equalture zijn ze begonnen tijdens hun studie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Sindsdien heeft het bedrijf de software geoptimaliseerd voor opschaling en is de klantenbasis in rap tempo aan het groeien en zijn ze in vijf landen actief.

Charlotte Melkert, CEO van Equalture:

“De investering van 4impact en InnovationQuarter maakt het voor ons mogelijk onze internationale groeiambities te realiseren. Wij zijn enorm blij dat zowel 4impact als InnovationQuarter ons dit vertrouwen hebben gegeven. De gecombineerde ervaring van deze fondsen biedt ons de handvatten die wij nodig hebben om onze ambities om te zetten in resultaten.”

€1 mln. voor HR Tech startup Equalture die teams optimaliseert door diversiteit

Liduina Hammer, Hoofd Investeren bij InnovationQuarter is heel blij met de investering: “Geweldig om te zien dat twee jonge ondernemers impact realiseren door AI toe te passen op het sollicitatieproces, zodat klanten bias-free kandidaten selecteren wat onder andere de diversiteit op de arbeidsmarkt bevordert. Daarnaast dragen we met deze investering bij aan de in mei ’19 getekende Fundright statement om vrouwelijk ondernemerschap in NL te vergroten.”

Ali Najafbagy, Managing Partner 4impact: “Gepaard met een sterk schaalbaar SaaS model draagt Equalture bij aan drie van de Verenigde Naties Sustainable Development Goals: Gender equality, Decent work & economic growth, Reduced inequalities. Een combinatie van tech4good waar we bij 4impact sterk in geloven en een win-win voor bedrijven en kandidaten. 4impact heeft een unieke achtergrond in de HR industrie en we zijn enorm enthousiast over het uitzonderlijk gedreven en ambitieuze team.” 

€1 mln. voor HR Tech startup Equalture die teams optimaliseert door diversiteit

 Special envoy van TechLeap en supporter van het #FundRight initiatief Prins Constantijn van Oranje:

Equalture helpt diversiteit te versterken, door te vermijden dat selectie algoritmen impliciete voorkeuren hebben. Techleap.nl feliciteert onze #fundright partners InnovationQuarter en 4impact met deze investering.”

Ook leuk om te lezen

  • De Ondernemer