Investering van 1,1 miljoen in ChannelEngine


Technologiebedrijf ChannelEngine.com uit Leiden heeft een investeringsronde doorlopen waarbij Airbridge Equity Partners voor 1,1 miljoen participeert. Rick van Boekel, die ooit bol.com in Nederland optuigde, wordt er commissaris.

Het geld wordt gebruikt om de beoogde internationale groei voor te financieren. Daarnaast brengt Airbridge (portfolio) een aantal experts mee waar ChannelEngine bij het opschalen van zijn buitenlandse activiteiten denkt van te profiteren.

“We zitten in een groei-explosie”, zegt oprichter Jorrit Steinz. “Afgelopen anderhalf jaar zijn er veel interessante partijen aan boord gekomen als klant. Denk aan Ahold voor Gall & Gall, Bugaboo, V&D en Body & Fit. Nederlandse bedrijven verkopen graag ook aan het buitenland. Met onze technologie haken we aan op buitenlandse marktplaatsen als bijvoorbeeld Amazon, Cdiscount, Wish. De meeste Europese marktplaatsen dekken we wel af, al komen er wel nog fashionbestemmingen in Duitsland bij.”

Het nieuw opgehaalde geld wordt gebruikt om in weinig tijd veel mensen aan te trekken. Ze helpen de nieuwe klanten inregelen en nieuwe markten activeren. In Europa staan bijvoorbeeld de oostelijke en noordelijke markten nog op de routekaart. “En we gaan voor klanten live in de VS en Canada met koppelingen naar Amazon, eBay en Walmart.”

ChannelEngine verdient geld zodra webshops in het buitenland via de gekoppelde marktplaatsen omzet gaan draaien. Daarover vangt het een commissie.

Ook leuk om te lezen

  • De Ondernemer