Proptechstartup Healthy Workers haalt 1,5 miljoen euro groeigeld op bij strategische investeerders. Het Amsterdamse bedrijf biedt bedrijven een online dataplatform om het welzijn van medewerkers op kantoor te verbeteren.

De investeringsronde wordt opnieuw geleid door vastgoedinvesteerder Cairn Real Estate. Ook Dura Vermeer, Impact vastgoed, Eddy Smit (CEO van MVGM) en VORM Ontwikkeling zijn ingestapt.

Healthy Workers heeft een softwareplatform gebouwd dat gegevens verzamelt over het kantoor en zijn medewerkers, inzichten terugkoppelt aan onder andere de facility manager en de medewerkers, interventies adviseert en slimme notificaties geeft.

Onder meer worden objectieve sensordata geanalyseerd. De omgevingssensoren meten onder andere het binnenklimaat, het CO2 gehalte en de bezettingsgraad. Daarnaast leveren medewerkers hun mening over de werkomgeving en hun welzijn via de Healthy Workers web-app.

Healthy Workers werkt volgens een cloudmodel. Bedrijven betalen een vast bedrag per maand per vierkante meter. Enkele bekende afnemers van het platform zijn Schiphol Real Estate, Dura Vermeer, Royal FloraHolland en UWV. Ook Pharos in Hoofddorp, waar meerdere bedrijven in een pand zitten, werkt met de software.

Ook leuk om te lezen

  • De Ondernemer