media distillery

3 miljoen euro groeigeld voor Media Distillery

Roland Sars en Geert Vos hebben 3 miljoen opgehaald voor Media Distillery, de scaleup die met AI video analyseert voor klanten in de media. De financiering is opgehaald bij een groep ondernemers uit de internationale tv-industrie. De startup uit Amsterdam won in 2017 de startup competitie Young Business Award. De kapitaalinjectie zal gebruikt worden voor de internationale expansie van het analysetechnologieplatform te versnellen.

Het in Amsterdam gevestigde bedrijf is in 2014 opgericht om een oplossing te bieden voor de toenemende uitdaging om automatisch de inhoud van grote hoeveelheden video te analyseren. De video-industrie heeft de afgelopen vijf jaar een grote verschuiving in consumentengedrag doorgemaakt; een gemiddeld huishouden kijkt 3,3 videostreamingplatforms. ‘Videomakers weten vaak helemaal niet wat er in een talkshow gezegd wordt, wat de onderwerpen zijn aan bod komen. Dat kunnen wij ze vertellen, aldus Joost de Wit, oprichter en CPO van Media Distillery vorig jaar bij Top Names. ‘De content wordt gescand door een algoritme dat middels deep learning wordt getraind.’

Het bedrijf analyseerde in 2020 meer dan 7,5 miljoen uur aan videocontent en hun Deep Content Understanding-technologie bereikt dagelijks meer dan 40 miljoen kijkers wereldwijd. Media Distillery-technologie wordt onder meer genbruikt door Telenet (België), YouSee (Denemarken), Eutelsat (Frankrijk) Proximus (België) en VTR (Chili).

Ook leuk om te lezen

  • De Ondernemer