Daan van Klinken founder Flow Money

Daan van Klinken (founder Flow Money) in gesprek met Jort Kelder tijdens de Young Business Award 2020.

Flow Your Money, deelnemer van de Young Business Award 2020 heeft 3,5 miljoen euro groeigeld opgehaald bij investeerders. Aan de Seed-ronde deden hiernaast mee: RockSalt, de venture-tak van Saltpay, de NOM, Silverflow medeoprichter Robert Kraal (voormalig COO Adyen), Hristo Borisov (oprichter en CEO van Payhawk), Marnix van der Ploeg (Booking.com) en Arnoud Aalbersberg, de eigenaar van Travel Health Group. De investering stelt Flow in staat haar platform, dat het mogelijk maakt om inkomende en uitgaande geldstromen automatisch te beheren, op te schalen en de stap te zetten naar ‘self driving money’: slim, volledig autonoom geldbeheer. Na Nederland wil Flow óók in Europa de grootste speler in deze groeimarkt worden.

Flow Your Money werd in 2018 opgericht door Daan van Klinken, Niels Mulder en Danny Wilson. De fintech-onderneming lanceerde in 2020 een app die inkomende geldstromen automatisch verdeelt over budgetten, spaarrekeningen en beleggingen op basis van ‘triggers’ die gebruikers zelf instellen. Zo is het mogelijk om met behulp van ‘slimme regels’ in één keer een geldsysteem in te stellen dat inkomsten automatisch budgetteert en prioriteert. Geldstromen komen zo direct in ‘potjes’ ofwel verschillende rekeningen terecht, zodat gebruikers beschikken over een overzicht van al hun inkomsten en uitgaven en altijd inzichtelijk is welk bedrag nog vrij te besteden is.

De geldbeheerapp is een uitkomst voor de alsmaar groeiende groep freelancers, waarvan Nederland er nu ruim één miljoen telt. Naast onregelmatige inkomsten en de noodzaak om ieder jaar geld te reserveren om btw, verzekeringen en inkomstenbelasting te betalen, ontbreekt het deze ondernemers vaak aan tijd en

overzicht om hun financiële toekomst goed te kunnen waarborgen. Naast freelancers hebben óók particulieren, die niet altijd de noodzakelijke financiële discipline kunnen opbrengen, baat bij een geldsysteem dat hen volledig ontzorgt. Voor hen draagt Flow bij aan het bereiken van financiële doelen, zoals pensioen, een droomhuis of het maken van een wereldreis zonder hiermee dagelijks bezig te zijn.

Team flow money

Op weg naar self driving money

“We zijn erg blij met het gegunde kapitaal en de expertise van deze groep vooraanstaande Nederlandse en buitenlandse investeerders. Ook de bestaande investeerders hebben laten zien dat ze in Flow Your Money blijven geloven”, zegt founder en Co-CEO Daan van Klinken. “Naast kapitaal om ons platform op te schalen en daarvoor kunstmatige intelligentie te ontwikkelen, brengt deze investeringsronde een schat aan relevante kennis mee. Dat helpt ons bij het realiseren van onze ambities om niet alleen in Nederland, maar uiteindelijk óók in Europa de leidende speler te worden.”

“Steeds meer mensen kiezen voor een carrière als freelancer. Deze groep ontbreekt het echter aan geschikte cash flow management tooling, waardoor hun weg naar financiële vrijheid wordt gehinderd. Flow is goed op weg om met haar vooruitstrevende technologie een revolutie voor zowel zakelijk als persoonlijk financieel management te bewerkstelligen. We zijn dan ook erg enthousiast om hen te verwelkomen binnen de Eleven-familie en hen te ondersteunen in hun ambities”, aldus Vassil Terziev, Managing Partner bij Eleven Ventures.

Alle geldbestemmingen op één platform

Flow heeft sinds 2020 een PSD2-vergunning die het mogelijk maakt financiële transacties in te zien en te initiëren. De Friese fintech was hiermee één van de eerste Open Banking-bedrijven die zowel een AIS- als PIS-licentie heeft gekregen van De Nederlandsche Bank, waarmee het mogelijk wordt alle Europese banken aan te sluiten. Naast nieuwere Nederlandse banken, zoals bunq en Knab, zijn grote spelers als ING, Rabobank en ABN AMRO al gekoppeld aan Flow. Andere Nederlandse banken volgen in een rap tempo en uiteindelijk is het de bedoeling dat de app voor alle relevante Europese banken beschikbaar komt. Naast banken sluit Flow verschillende belangrijke geldbestemmingen aan op haar platform; denk hierbij aan beleggen, crypto en goede doelen. Zo ontstaat voor gebruikers van de app een ecosysteem voor geldbeheer waarin zij geheel ontzorgd kunnen worden.

Ook leuk om te lezen

  • De Ondernemer