Bidroom haalt 15 miljoen euro op


Bidroom uit Amsterdam heeft een investering opgehaald van 15 miljoen euro. Het geld zal worden gebruikt om versneld internationaal te groeien. De nieuwe aandeelhouders zijn vooral zogenoemde family offices,investeringsgroepen of vermogensbeheerders van een of meerdere families. 

Het personeelsbestand zal uitgebreid worden van vijftig naar tweehonderd binnen een jaar. Het gaat hierbij om IT’ers, marketeers en klantenservicemedewerkers. Ook wordt in april 2019 een nieuw kantoor geopend in Krakau. Verder zal het platform worden vernieuwd. Dit is zowel een cosmetische als een technische update, zodat het meer verkeer aankan.

Daarnaast wordt de distributie van kamers van grote hotelketens uitgebouwd. Bidroom heeft naar eigen zeggen meer aanbod nodig om de leden van de community te kunnen bedienen en zal daarom de eerste tienduizend hotels die zich aanmelden, gratis aansluiten. Ook wil het bedrijf meer samenwerkingsovereenkomsten sluiten zoals met Visa. Europese kaarthouders kunnen zes maanden gratis gebruikmaken van de diensten van Bidroom.

Bidroom werd in 2014 gestart als alternatief voor de online reisagenten, die hoge commissies vragen voor het vermarkten van hotelkamers. Het is een besloten platform: je moet eerst een account aanmaken voor je hotels kunt boeken. Inmiddels zijn er meer dan 120.000 hotels in 128 landen aangesloten. Bidroom rekent hotels geen commissie, maar vraagt een bijdrage aan de leden, die in ruil daarvoor lagere prijzen betalen dan bij reguliere boekingssites.

In oktober werd de directie uitgebreid met de ervaren hoteliers en investeerders Bas Tolmeijer, Francesco Monaco en John Stoffers. Zij vormen samen met oprichters Michael Ros en Casper Knieriem het bestuur van Bidroom.

Ook leuk om te lezen

  • De Ondernemer