De gezamenlijke onderneming van de families Van Laarhoven en Van Doorne, Pala Group BV, investeert in deelauto leverancier Amber.

Amber begon anderhalf jaar geleden met het leveren van deelauto’s voor ABN AMRO. Inmiddels zijn er meer dan 430.000 kilometers met Amber auto’s gereden en  is het autodeelconcept aanwezig in de zes grootste steden van Nederland.

“De afgelopen twee jaar hebben we week op week groei laten zien. Ondertussen hebben we ook veel geïnvesteerd in onze software en optimalisatie van de gebruikerservaring. Nu gaan we nog verder versnellen en zullen we de grootste autodeel-dienstverlener op de zakelijke markt worden”, aldus een enthousiaste CEO Steven Nelemans. Hij vervolgt: “Dat kunnen we worden omdat bij ons alles om de klant draait; we hebben op meer dan 8500 reserveringen nog nooit een gebruiker laten staan”

Amber biedt de garantie dat er een auto of een alternatief voor je klaar staat als je hebt gereserveerd. Hiermee onderscheiden we ons van poolauto initiatieven die door bedrijven zelf worden georganiseerd. Dit maakt Amber een betrouwbaar alternatief voor de eigen auto of de leaseauto.

“De markt voor mobiliteit is ontegenzeggelijk aan het veranderen. Voor mensen die in de stad wonen is de leaseauto niet altijd aantrekkelijk. Daarnaast verduurzamen onze zakelijke klanten in algemene zin op gebied van wagenparkbeleid. Middels deze investering nemen we deel in de toekomst van mobiliteit.” aldus Jan Peter Oving, algemeen directeur van Pala Group BV over de deelname in Amber.

Amber zal dit jaar nog groeien naar landelijke dekking. Klanten zoals ABN AMRO, Philips, Essent en EY gebruiken Amber om hun medewerkers flexibele mobiliteitsoplossingen te bieden, te besparen op kosten en op CO2 uitstoot. We gebruiken uitsluitend volledig elektrische deelauto’s.

Over het investeringsbedrag en de voorwaarden worden geen verdere mededelingen gedaan.

Over Amber
Amber is een nieuwe generatie carsharing platform dat een intelligente app en aangepaste elektrische BMW i3’s gebruikt om het aantal auto’s dat nodig is om een bepaald aantal mensen te bedienen drastisch te verminderen. Met de Amber app zijn gebruikers altijd verzekerd van toegang tot elektrische mobiliteit. De service is momenteel beschikbaar voor bedrijven en helpt die bedrijven om hun medewerkers op een flexibele manier mobiliteit te bieden.

https://driveamber.com/

Ook leuk om te lezen

  • De Ondernemer