Het team van startup Coolfinity.

Wat: Coolfinity met een duurzaam betrouwbare koelsysteem
Wie: Maarten ten Houten
Sinds: 2017
Pay-off: Saving lives, and feeding the world, one fridge at a time.

Koeling is een basisbehoefte. Echter, geregelde stroomuitval belemmert betrouwbare koeling in meer dan 70 tropische landen wereldwijd. Daar betekent geen stroom, geen koeling. Dit heeft catastrofale gevolgen; ieder jaar worden 155 miljoen vaccines en 20% van het voedsel weggegooid als gevolg van slecht koeling. Het is onze missie om deze uitdaging op te lossen.

De innovatieve koelsystemen van Coolfinity werken altijd, ook op gebrekkige stroom of als er geen generator beschikbaar is. Onze grote koelkasten (300 liter, glazen deur, en voorzien van energiezuinige onderdelen), blijven 24 uur lang stabiel 3 °C met slechts 6 uur stroom per dag.

De gepatenteerde technologie werkt op basis van een thermische batterij, die de kou op slaat als er stroom is en deze langzaam afgeeft als die uitvalt. Hierdoor wordt het mogelijk om voedsel, verse melk, vaccins, medicatie en rode bloedcellen betrouwbaar te koelen en vele levens te redden.

Inmiddels staan onze koelkasten in Latijns Amerika, Afrika, Zuid Oost Azië, de Pacific en Europa, waar ze voor velen betrouwbare koeling leveren.

Ook leuk om te lezen

  • De Ondernemer