Wat:
felyx – elektrische deelscooters
Wie: Quinten Selhorst & Maarten Poot
Sinds: 2016
Pay-off: “Changing the way we move through urban areas”

Felyx is een succesvolle scale-up die gedeelde elektrische scooters aanbiedt als een nieuw disruptief mobiliteitsconcept.

Quinten en Maarten bedachten in 2015 het concept felyx met als hoofdreden om een transitie richting nieuwe vormen van mobiliteit te creëren. Niet alleen omdat steden steeds voller worden en de luchtkwaliteit verslechtert, maar ook omdat het belangrijk is om snel en op een betaalbare manier van A naar B te komen. Voor deze uitdagingen is felyx de perfecte oplossing. Het is dan ook onze missie om met een compact, gedeeld en duurzaam vervoersmiddel de stad leefbaar en bereikbaar te houden voor iedereen.

Deelscooter Felyx

Scooter-sharing is populair omdat mensen inzien dat het in grote steden de snelste manier van transport is. Het geeft klanten als het ware tijd terug. Bovendien laat data duidelijk zien dat steeds meer reizigers vanaf OV-hubs gebruik maken van e-scooters op weg naar hun eindbestemming. Verder is de deelscooter relatief goedkoop vergeleken met andere vervoersopties en het is, niet in de laatste plaats, duurzaam.

Sinds onze start in 2017 is het hard gegaan. In Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Bussel behoren de donkergroene elektrische scooters al tot het straatbeeld.  De tienduizenden gebruikers hebben gezamenlijk inmiddels circa 350 ton CO2-uitstoot bespaard. Dit staat gelijk aan bijna 2500 vluchten naar Parijs. Een mooi resultaat als je bedenkt dat we slechts drie jaar geleden zijn begonnen.

Wij denken dat onze deelscooters echt een verandering teweeg gaan brengen in de manier waarop mensen zich bewegen in grote steden. Het leven in de grote steden zal aangenamer worden. Minder luchtvervuiling, en op een snelle en voordelige manier van A naar B in de stad. Felyx heeft de missie om deze verandering teweeg te brengen, niet alleen in Nederland, maar in iedere grote stad in Europa.

Ook leuk om te lezen

  • De Ondernemer