Oscar Kneppers bouwde een eigen media-imperium op met Emerce en Bright. Na de verkoop van die twee titels richtte hij in 2011 Rockstart op, een startup-accelerator die ondernemers helpt met mentors en netwerk. Donderdag 7 juni (inloop 19:00 uur) verteld Kneppers zijn verhaal tijdens de finale van de Young Business Award 2018. Aanmelden als bezoeker kan (gratis) via de onderstaande link. Er zijn nog een paar bezoekerstickets beschikbaar.

In 1998 ontwikkelde Kneppers vanuit mijn BV’tje het blad Emerce. Na een jaar zag de opdrachtgever het blad niet meer zitten, maar hij wel. Met wat spaargeld en klussen erbij ging Kneppers ermee verder. De timing bleek perfect. In 1999 wilde iedereen ineens iets met internet en het blad stond bol van de advertenties. Quote kocht kort later 51 procent van de aandelen voor zo’n drie miljoen. “Ik was miljonair, de applausmachine stond op tien en ik had een gevoel van onaantastbaar van jewelste”.

“Het was elk weekend feest en drinken tot ik erbij neerviel. Letterlijk. Toen kreeg ik een ongeluk en lag er een jaar uit”. Daarna startte Kneppers met eigen geld het blad Bright in 2004. “Ik was doodsbang dat ik het niet meer kon. Bovendien: wie zat er nu te wachten op zo’n blad?” Het was een worsteling en pas na een jaar was Kneppers er gerust op. “In 2008 verkocht ik het – weer een prachtige timing. Sindsdien ben ik wat ondernemers gaan helpen bij hun startups en dat voelde geweldig. Mijn beste vriend Eric riep de naam Rockstart en ik weet nog dat ik engelen hoorde zingen. Greatest start-up machine ever built”.

 

Rockstart wordt minstens €50 miljoen waard

€50 miljoen! Dat was de waardering waar zijn nieuwe startup op moest uitkomen toen Oscar Kneppers begon met Rockstart in 2010. ’Dat was een geintje, maar het zou nu zomaar eens kunnen’. Op dit moment (een stevige kapitaalinjectie) breidt Oscar Kneppers zijn startup-imperium uit naar opkomende landen.

Kneppers werkt in Colombia, Nepal en Myanmar aan ‘Impact‘-programma’s voor lokale ondernemers. “Als het om ondernemen gaat spreekt iedereen dezelfde taal. Het draait altijd om kansen zien en niet mislopen, en een actie-georiënteerde houding. Investeren in ondernemerschap voorkomt dat mensen in opkomende landen verslaafd raken aan hulp en subsidie, en een afwachtende houding aannemen”, stelt Kneppers. “Dan krijg je een dynamiek die vergelijkbaar is met wat we hier in Europa doen”. Toen Kneppers door een kassenbedrijf in Nepal liep, besefte hij zich iets wezenlijks. “Dan denk je wel van, ik heb de afgelopen 7 jaar te veel tijd verspild met de zoveelste app bouwen voor het zoveelste marketing-ding wat je niet nodig hebt. Dat voelt als verwende jongens en meisjes, terwijl je daar bezig bent met hele fundamentele dingen op het gebied van voedsel, gezondheidszorg en energie.”

LET OP: Er zijn nog minder dan 90 bezoekers-tickets nog beschikbaar

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Ook leuk om te lezen

  • De Ondernemer