Friese startup Hydraloop bij techbeurs CES

De Friese startup Hydraloop, die water zuivert dat door het doucheputje gaat of uit de wasmachine komt, is de grote winnaar op techbeurs CES in Las Vegas.

Ondernemer Arthur Valkieser is totaal overdonderd. Afgelopen week werd zijn Hydraloop de grote winnaar op techbeurs Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. De Nederlandse uitvinding werd uitgeroepen tot ‘Best of the Best’.

“Dit is meer dan ik ooit had durven hopen”, zegt de Nederlandse ondernemer. “Op deze beurs presenteren ook grote bedrijven als Samsung en BMW hun nieuwste producten. We hebben dus gewoon gewonnen van bedrijven met miljoenen aan marketingbudget.”

Meer dan 250 bestellingen

Het bedrijf uit Leeuwarden versloeg ruim vierduizend andere nieuwe producten uit de hele wereld. Verder riep Time Magazine Hydraloop uit tot een van de 25 beste producten dit jaar. Volgens het Amerikaanse opinieblad staat buiten kijf dat de Hydraloop een rol zal spelen op het gebied van waterbesparing en duurzame technologie.

“De aandacht is overweldigend”, vertelt Valkieser aan RTL Z vanaf de beurs in Las Vegas. “Deze week kregen we ineens meer dan 250 bestellingen binnen. Dit brengt mijn ultieme doel een stuk dichterbij.”

Water besparen en toch douchen

Valkiesers droom is de wereldwijde waterschaarste oplossen. Er dreigt namelijk een tekort aan drinkwater. “Huishoudens ontrekken samen meer water aan de aarde, dan de regen kan bijvullen”, legt hij uit. “En er komen alleen maar meer mensen bij, dus op den duur dreigt echt een groot probleem.”

Water- en energiebedrijven maken zich ook zorgen, vertelt hij. “Ze moedigen consumenten aan om zuinig te zijn met water. Denk aan minder lang douchen, je auto minder vaak wassen. Mooi, maar dit levert te weinig op. Met Hydraloop willen we mensen helpen zelf water te besparen, zonder dat ze daarbij comfort verliezen.”

Ook leuk om te lezen

  • De Ondernemer