Greener founders Klaas, Dieter en Lukas.

Wat: Duurzame off-grid stroom door megabatterijen
Wie: Dieter Castelein, Klaas Akkerman en Lukas Kuijken
Sinds: januari 2018

Pay-off: We deliver clean mobile energy. Anywhere.

Stroom op off-grid locaties wordt vrijwel overal geleverd door vervuilende dieselaggregaten. TU Delft alumni Dieter, Klaas en Lukas dachten na een backstagebezoek aan een festival dat dat ook anders kan, namelijk met de inzet van megabatterijen.
Met dat idee ontstond begin 2018 Greener Power Solutions. Greener zet grote batterijsystemen in om stroom op locaties waar een netaansluiting ontoereikend is – denk aan bouwlocaties, (tijdelijke) industrie, festivals en offshore – te verduurzamen. Greener groeide dankzij een drietal investeringsrondes in twee jaar tijd al tot wereldwijde marktleider in de verhuur van deze systemen en heeft inmiddels een batterijpark met een opslagcapaciteit van 15MWh. Greener zet daarnaast vol in op de ontwikkeling van software om de batterijen aan te sturen op afstand, stroomverbruik beter te voorspellen met machine learning en de klant inzicht te geven in zijn stroomverbruik door een chatbot en dashboard.
Greener is inmiddels actief in heel Europa, met vestigingen in de UK en partners in onder meer België en Zwitserland en heeft sinds de oprichting al bijna 700.000kg CO2 bespaard.

Ook leuk om te lezen

  • De Ondernemer