Digitale klantendienst Hello Customer haalt ruim 2 miljoen op

Hello Customer, een online platform dat bedrijven helpt om feedback van klanten te analyseren, krijgt ruim 2 miljoen euro om verder te groeien in Europa. Onder anderen de stichters van Showpad stappen in het bedrijf.

Hello Customer werd in 2015 opgericht door Leslie Cottenjé, Joeri Pansaerts en Bram De Vos. Het Gentse bedrijf ontwikkelde een algoritme dat de analyse van klantencommentaren automatiseert. Die informatie kan worden gekoppeld aan de persoonsgegevens van de klant. Bedrijven kunnen dankzij de software in realtime volgen wat bij hun klanten leeft.

Cottenjé haalde al 0,5 miljoen euro groeikapitaal op. Hello Customer wordt voornamelijk al gebruikt in de financiële sector en in retail, door bedrijven als FNG Group, Lunch Garden en JBC. Hello Customer trok de bekende consultants Rik Vera en Steven Van Belleghem, een expert in klantenbenadering, aan als bestuurders en telt 15 medewerkers.

Bekende namen

‘Onze AI-oplossing is na drie jaar onderzoek voor 95 procent accuraat en begrijpt alle Romaanse en Germaanse talen’, zegt CEO Cottenjé. ‘Nu onze technologie op punt staat, kunnen we uitbreiden naar heel Europa.’

In de eerste grote kapitaalronde trekt het bedrijf meteen enkele bekende namen aan. Behalve Dovesco – het fonds van de Domo-broers Anthony en Gregory De Clerck – investeerden ook Louis Jonckheere, Pieterjan Bouten en Peter Minne van Showpad, Seeder Fund, Steven Van Belleghem en enkele businessangels.

Winkel

‘Artificiële intelligentie (AI) is een uitstekend middel om klantenfeedback te vertalen naar concrete inzichten’, zegt Jonckheere van Showpad. ‘We zijn echt onder de indruk van het technologisch mooie product dat Hello Customer aanbiedt.’

Met het verse kapitaal wil het bedrijf internationaal uitbreiden en zijn product voort ontwikkelen. ‘We gaan ons platform nog verder uitbouwen om op alle mogelijke momenten met klanten te communiceren: in de winkel, door customer service e-mails en op sociale media. Elk contactmoment met de klant kan dan nuttige inzichten opleveren’, zegt Cottenjé.

Ook leuk om te lezen

  • De Ondernemer