In een spannende zet heeft LG Electronics het Nederlandse bedrijf Athom, de makers van het populaire smarthome-platform Homey, overgenomen. Met deze overname wil LG de technologie van Homey diep integreren in zijn eigen producten en zo zijn positie in de snelgroeiende smarthome-markt versterken. De oprichters van Athom, Stefan Witkamp en Emile Nijssen stonden in 2016 in de finale van de Young Business Award en blijven aan boord bij het bedrijf uit Enschede om hun werk voort te zetten.

Stefan Witkamp (founder Homey) in gesprek met Jort Kelder tijdens de finale van de Young Business Award in 2016

Homey Blijft Homey: Toekomstplannen Onder LG

Voor de trouwe gebruikers van Homey verandert er weinig, behalve dat ze kunnen rekenen op nog meer innovatie en ondersteuning. “Homey blijft Homey,” zegt Witkamp. “Emile en ik blijven het bedrijf leiden en werken verder aan onze lopende projecten.” Dit betekent dat de ontwikkeling van de Homey Cloud, Homey Pro en nieuwe producten gewoon doorgaat. LG’s expertise en middelen zullen deze ontwikkeling alleen maar versnellen.

Een Stap Vooruit voor Beide Bedrijven

De overname komt voort uit een jaar van onderhandelingen en plannen. LG, met zijn wereldwijd bekende producten en sterke aanwezigheid in de consumentenelektronica, ziet in Homey de perfecte partner om zijn smarthome-ambities te realiseren. Door Homey’s technologie te integreren in LG-apparaten, zoals televisies en het ThinQ-systeem, kan LG een naadloos verbonden ecosysteem creëren dat gebruikers meer controle en gemak biedt.

Financiële Details en Invloed

Volgens The Korea Times heeft LG nu tachtig procent van Athom in handen, met plannen om de resterende twintig procent binnen drie jaar te verwerven. Hoewel de exacte overnamesom onbekend is, betekent deze deal een enorme kans voor Homey om zijn technologie wereldwijd uit te rollen.

Van Studentproject naar Wereldspeler

Athom werd tien jaar geleden opgericht door Nijssen en Witkamp, die toen nog studenten waren aan de Universiteit Twente. Wat begon als een hobbyproject groeide uit tot een baanbrekend platform dat gebruikers in staat stelt hun smarthome-apparaten te bedienen via een smartphone, tablet of pc. Het succes van hun Kickstarter-campagne in 2014 markeerde het begin van een indrukwekkende reis. Sindsdien heeft Homey verschillende hubs uitgebracht, waaronder de Homey Bridge en Homey Pro.

Stefan Witkamp founder Homey tijdens de finale van de Young Business Award in 2016

Een Toekomst Vol Innovatie

De combinatie van LG’s wereldwijde bereik en Homey’s innovatieve technologie belooft een spannende toekomst voor smarthome-gebruikers. Stel je voor: je LG-televisie fungeert straks als smarthome-hub, terwijl je via Homey je verlichting, thermostaat en andere apparaten naadloos bedient. En dat is nog maar het begin. Witkamp: “Met de ondersteuning van LG kunnen we Homey naar een hoger niveau tillen en nog meer gebruikers wereldwijd laten genieten van onze technologie.”

Conclusie

De overname van Athom door LG Electronics is een spannende ontwikkeling in de smarthome-wereld. Het Nederlandse bedrijf blijft trouw aan zijn roots en blijft innoveren, nu met de kracht en middelen van een wereldspeler achter zich. Voor de gebruikers betekent dit meer integratie, meer mogelijkheden en een nog slimmer huis. De toekomst van smarthome ziet er rooskleurig uit met Homey aan het roer, nu ondersteund door LG.

Ook leuk om te lezen

  • De Ondernemer