Proptech platform Lone Rooftop haalt kapitaalinjectie van 2,2 miljoen euro op

De Nederlandse proptech Lone Rooftop heeft 2,2 miljoen euro opgehaald ter financiering van de internationale expansie. De kapitaalinjectie komt van een nieuwe aandeelhouder, de participatiemaatschappij Nimbus Ventures. Het Amsterdamse bedrijf wil sterk worden in de Amerikaanse markt en zal de komende twee jaar uitgroeien van 20 tot ruim 100 werknemers.

Lone Rooftop biedt grote bedrijvensinds 2014 realtime, historisch en voorspellend inzicht in het gebruik en de bezetting van hun kantoorgebouwen. Ze doen dit middels een cloud platform, dat bestaande databronnen in het gebouw en additionele sensordata integreert, analyseert en middels algoritmes omzet naar betrouwbare bezettingsinformatie. Deze data wordt ingezet om verborgen leegstand te reduceren en het vastgoedgebruik te optimaliseren, waardoor besparingen van miljoenen euro’s gerealiseerd kunnen worden.

Daarnaast wordt de realtime data ingezet om gebruikers van deze gebouwen te helpen met het vinden van een vrije werkplek of vergaderruimte, en kunnen energiebesparingen behaald worden door bijvoorbeeld verlichting en klimaatsystemen ‘slim’ te maken.

‘Met deze investering kunnen we onze droom verwezenlijken en de rol van ons platform binnen de wereldwijde corporate real estate markt verstevigen. Zowel ons product-development team als onze sales operatie worden versneld uitgebreid. De Amerikaanse markt kent enorme vastgoedportfolio’s en de vraag naar ons product vanuit die regio neemt in hoog tempo toe. Hierdoor ligt expansie naar de oostkust van de VS voor de hand”, aldus Lone Rooftop oprichter en CEO Marcel Lamers.

Naast grote klanten als ABN AMRO Bank, Philips en Royal HaskoningDHV in Nederland, werkt Lone Rooftop inmiddels voor een groeiend aantal internationale corporates die wereldwijd kantoren in gebruik hebben.

Nimbus Ventures in Zeist is een onafhankelijk venture capital fonds voor groeikapitaalinvesteringen.

Ook leuk om te lezen

  • De Ondernemer