N26 haalt 332 miljoen dollar groeigeld op

De Europees werkende mobile only-bank N26 heeft 332 miljoen dollar nieuw kapitaal opgehaald. Daarmee wil het komende maanden uitbreiden naar de VS en daarna andere delen van de wereld.

Het is de vierde investeringsronde die het bedrijf uit Berlijn doorloopt (PDF). Deze ronde wordt geleid door Insight Venture Partners. Andere deelnemers zijn het Singaporese investeringsfonds GIC en een aantal bestaande investeerders. De investeerders waarderen N26 op 2,3 miljard euro.

N26 is reeds actief in 24 Europese landen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een Duitse bankvergunning. Met het nieuwe geld wil het uitbreiden naar de VS. Het ligt voor de hand dat daarna het verre oosten volgt vanwege de deelname van GIC nu en eerder al het Chinese Tencent.

Het jonge bedrijf ontwikkelde een app waarmee klanten simpel en goedkoop kunnen bankieren via hun telefoon. In veel landen is de technische infrastructuur van banken niet zo ver ontwikkeld als bijvoorbeeld in Nederland en zijn apps niet zo gebruiksvriendelijk en veilig tegelijk. Met die propositie willen de Duitsers de wereld veroveren.

Afgelopen jaar verdrievoudigde het Europese klantenbestand tot 2,3 miljoen.

In eerdere rondes werd geld opgehaald bij onder meer Allianz X, Peter Thiel’s Valar Ventures, Li Ka-Shing’s Horizons Ventures, Earlybird Ventures, Redalpine Ventures en Greyhound Capital.

Ook leuk om te lezen

  • De Ondernemer