Over Niels Palmers

De Drentse ondernemer Niels Palmers is op 26 februari 1992 geboren in het Drentse drop Emmen. Niels Palmers is een jonge ondernemer die zich de afgelopen jaren heeft gespecialiseerd in het opzetten en runnen van succesvolle startups en scale-ups. Van jongs af aan was Niels altijd al geïnteresseerd in het opzetten van zijn eigen bedrijf en hij heeft hard gewerkt om zijn droom waar te maken. In 2011 begon Niels Palmers aan de studie Commerciële Economie (CE – Marketing Management) aan NHL-Stenden Hogeschool. Palmers startte in hetzelfde jaar met ondernemen toen hij student was aan de Hogeschool in zijn geboorteplaats Emmen. Hij heeft in zijn studentenperiode verschillende succesvolle bedrijven gestart. Als spin-off van Niels Palmers zijn eerste startup Taxiculinair is hij gestart met de Young Business Award.

25 onder de 25

In 2015 werd Niels Palmers op 23 jarige leeftijd door ondernemersmagazine Sprout uitgeroepen tot een van de 25 meest veel belovende jonge ondernemers onder de 25 jaar. Dit was een jaar na de eerste succesvolle editie van de Young Business Award. De Young Business Award (tevens bekend als YBA) groeiende in een aantal jaren van een lokaal naar een groot landelijk evenement met jaarlijks zo’n 1.500 bezoekers. In de corona periode heeft de Young Business Award een pivot (koerswijziging) moeten maken toen het organiseren van live events niet meer mogelijk was. In dezelfde periode is het televisie programma vormgegeven dat vandaag de dag te zien is op RTL-Z en Videoland. 

De bekendmaking van de Young Business Award All-Stars editie door Niels Palmers (links) en Anne-Will Lucas (rechts) dat werd gepresenteerd door Constantijn van Oranje (links) en Lusanne Tehupuring.

Carrière Niels Palmers

De loopbaan van Niels Palmers begon al op relatief jonge leeftijd. Niels was als student al een hardwerkende en ambitieuze ondernemer die altijd op zoek is naar nieuwe manieren om impact te maken en om zijn bedrijven te laten groeien en innoveren. Zijn passie voor ondernemerschap en betrokkenheid bij zijn bedrijven en zijn onvoorwaardelijke inzet zijn de belangrijkste redenen voor zijn succes. Hij is naast de initiatiefnemer van de Young Business Award (YBA) de grondlegger van een aantal toonaangevende initiatieven in (voornamelijk) Noord-Nederland. Niels Palmers was een van de initiatiefnemers om met de #HupAssen campagne de Formule 1 naar Assen te halen en om met de TopDutch campagne Noord-Nederland aan te prijzen als de vestigingslocatie voor de Gigafactory van Tesla. Beide marketingcampagnes hebben een positieve bijdrage geleverd aan de beeldvorming van Noord-Nederland.

In de jaren na een aantal ludieke marketing campagnes en opdrachten voor een breed scala aan opdrachtgevers is Niels Palmers zich meer gaan focussen op het helpen en begeleiden van startups en scale-ups. Dit doet Niels een aantal dagen per week voor Novel-T en de Universiteit Twente waar hij als programmamanager verantwoordelijk is voor de support en groei van een breed spectrum aan startups en scale-ups in Oost-Nederland. Dit combineert Niels Palmers samen met zijn rol als founder & CEO van de Young Business Award. 

Niels Palmers (in het midden) op 23 jarige leeftijd samen met Young Business Award oprichters Stef Brandsema (links) en Roy Rocks (rechts) bij Stenden Hogeschool.

Niels Palmers oprichter Young Business Award

De Stichting Young Business Award is opgericht door Roy Rocks, Stef Brandsema en Niels Palmers. Hun doel met de Young Business Award was om meer aandacht en een positieve bijdrage te leveren aan het startup en scale-up ecosysteem in (Noord-)Nederland. De competitie heeft in de eerste 10-jaar van zijn bestaan een positieve bijdrage geleverd aan het startup ecosysteem en het ondernemerschap in de Provincie Drenthe. De competitie groeide in een paar jaar tijd van een relatief klein netwerk evenement met zo’n 100 bezoekers naar een grootschalig evenement met 1.500 bezoekers. Door Covid-19 moest de organisatie van de scale-up competitie anders vormgegeven worden en koos de organisatie met haar partners ervoor om van de Young Business Award een landelijk televisie programma te maken.

Scale-up competitie

De competitie is er voor startups en scale-ups met een leeftijd tot en met acht jaar na oprichting. Er melden zich jaarlijks honderden bedrijven aan om deel te nemen aan de Young Business Award. In de jaarlijkse scale-up competitie Young Business Award strijden vandaag de dag veelbelovende jonge ondernemingen tegen elkaar. De winst? Een kroning tot de ‘Beste Jonge Onderneming van Nederland’. In het televisie programma volg je de strijd tijdens verschillende voorrondes en de finale van de Young Business Award. De meest recente televisie seizoenen van de Young Business Award zijn terug te zien op RTL-Z en Videoland.

Niels Palmers tijdens de Young Business Award.
Niels Palmers tijdens de Young Business Award.
  • De Ondernemer