BOTS heeft de Young Business Award 2022 gewonnen, maar dat was geen gelopen race. Er werd lang en grondig gediscussieerd door de jury, die deze keer bestond uit voorzitter Marco Aarnink (oprichter Print.com), Ineke Kooistra (CEO YoungCapital), Marleen Evertsz (CEO NX Change) en nieuw jurylid Oscar Kneppers (oprichter Emerce, Bright en Rockstart). Laatstgenoemde blikt op de avond terug.

,,In de finale stonden vier echt heel verschillende bedrijven die elk essentiële aspecten vertegenwoordigen die in het huidige tijdsgewricht spelen en waar ik echt blij mee ben, zoals delen, mobiliteit, creativiteit en verbinding. BOTS en Chordify waren uiteindelijk de twee bedrijven waarover we de langste discussie hebben gevoerd. BOTS richt zich op beleggen en dat is voor mij meer iets van gisteren dan van morgen. Chordify ontstijgt het banale van geld en economie en gaat veel meer over verbroedering en creativiteit. De mensen van dit bedrijf hebben de grote innerlijke overtuiging laten zien dat muziek maken en delen deze wereld grote meerwaarde biedt. Ik vond dat echt heel sterk neergezet.

De focus tijdens de YBA lag voornamelijk op de vraag wie het snelst de volgende unicorn kan zijn. Maar voor mij gaat het om: kun je met jouw onderneming iets bereiken wat andere en grotere ondernemers niet kunnen bereiken? Kun jij zorgen voor een impuls van fundamentele verandering? Dat is het mooie: alle vier finalisten hebben de eindeloze drive en het vermogen om ons opnieuw naar de wereld te laten kijken. Ik geloof 100 procent in élk van deze bedrijven. Dat ze alle vier unicorns kunnen worden, staat voor mij wel vast.”

Oscar Kneppers

Oscar Kneppers jurylid finale Young Business Award.

  • De Ondernemer