Deelnemer IN3

Ze gaan heel hard, de mannen van In3. De oplossing die founder Patrick van de Graaf en de zijnen bedachten voor betalen in termijnen, slaat aan. Dat heeft alles te maken met de grote voordelen voor verkopers van producten, maar ook met de gedachte van sociale verantwoordelijkheid voor kopers.

Van de Graaf zag tien jaar geeleden al dat de doorsnee manier waarop gespreid betalen geregeld is, perverse prikkels in zich heeft. Financiële partijen hebben baat bij de hoge rentes die consumenten daarvoor betalen en profiteren zelfs van de opbouw van schulden door die consumenten (en in de B2B-tak de kopende bedrijven).

Dat kan anders, bewijst In3. CEO Hans Langenhuizen: ,,Met ons systeem verdienen we alleen per verkocht product en verliezen we op niet-betalende kopers. We zijn er dus op gebrand om aan de voorkant goed te checken of consumenten en bedrijven wel kunnen betalen. En dat is ook in het voordeel van de verkopende partij, die een eerlijke manier van betalen in termijnen kan aanbieden.’’

De AFAS Young Business Award biedt In3 een mooi podium. Langenhuizen: ,,We willen onze missie bij een breder publiek onder de aandacht brengen en dat lukt prachtig op deze manier.’’

Hans Langenhuizen is met zijn bedrijf IN3 een van de deelnemers van de AFAS Young Business Award 2023.

Fragmenten IN3

De founders van Avy, Vrelax en IN3 staan als deelnemer in aflevering 3 van de AFAS Young Business Award.

Derde aflevering AFAS Young Business Award

Drie van de twaalf deelnemers aan de AFAS Young Business Award strijden in de derde tv-aflevering om een plek in de finale van de scale-up competitie. Wie maakt er na derde tv-aflevering nog kans om de prestigieuze titel van ‘Beste jonge onderneming van Nederland’ te winnen? En daarbij om de kristallen AFAS Young Business Award. Maar zijn juryleden Bas van der Veldt, Marleen Everts, Carlo Ezinga, Wim de Jong en Emily Glastra onder de indruk van het verhaal van Avy, Vrelax en IN3 ?

  • De Ondernemer