Nieuwsgierig naar welke 12 deelnemers dit jaar te zien zijn bij het wekelijkse televisie programma AFAS Young Business Award? Scroll dan snel verder naar beneden. De 12 deelnemers zijn vanaf zondag 12 november wekelijks te zien in het tv-programma op RTL-Z en Videoland.

12 deelnemers AFAS Young Business Award 2023

Boombrush van Kim Hiemstra maakt elektrische tandenborstels met een abonnement op de opzetborstels die ze ook recyclen met het unieke recycleprogramma. De Rotterdamse scale-up zet in op service en gemak en haalde al 2.5 miljoen aan funding op.

Jeroen Huis in ’t Veld bouwde vanuit Groningen aan een platform voor de handel van tickets voor grote sportevenementen. In een paar jaar tijd groeide XS2Event uit tot grootste B2B-platform op dit gebied, met een omzet van bijna 20 miljoen vorig jaar.

Met het in Amsterdam gevestigde Avy werkt Patrique Pi Zaman samen met inmiddels ruim vijftig medewerkers aan zijn droom: het bouwen van uitstootvrije, zelf vliegende vliegtuigen die ingezet worden voor humanitaire doeleinden.

Eveneens in Amsterdam werkt Tex.Tracer aan het veranderen van de fashion-wereld. Jolanda Kooi begon de scale-up, die inzicht biedt in de supply chain van mode, om vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen. En dat is goed nieuws voor de aarde.

Met Vertoro bieden founders Michael Boot en Panos Kouris een alternatief voor fossiele bronnen. De in Geleen gevestigde scale-up zet agrarische afvalstromen om in bouwstenen voor de chemische industrie en voor brandstoffen. De belofte is zo groot, dat al voor tientalle miljoen aan funding werd opgehaald.

Ananda van Doorn en Jody Klaassen bouwden vanuit Amsterdam een marktplaats voor tweedehands meubelen en vintage. Inmiddels bieden 30.000 mensen al meubelstukken aan op het platform Reliving, dat een antwoord is op de consumptiewoede en het weggooien van bruikbare spullen.

Patrick van de Graaf maakt het met In3 mogelijk om online aankopen in drie termijnen te betalen, zonder rente. De scale-up, die zorgt voor hogere omzetten van verkopers en minder stress voor kopers, haalde al 91 miljoen funding op en werkt razendsnel aan meer bekendheid.

Naduvi ontsluit meubelen van gerenommeerde merken. Die komen rechtstreeks van de leverancier naar de klant. Dat scheelt geld en uitstoot, beloven founder Itai Gross en zijn honderd medewerkers. De tientallen miljoenen aan investeringsgeld zegt dat die belofte waargemaakt wordt.

Marieke Jongsma en Stefan Vogelzang hebben met Vrelax een antwoord op stressklachten. Meer dan 230 ziekenhuizen, bedrijven en GGZ-instellingen werken met de VR-bril met software voor de behandeling tegen overmatige stress. De in Groningen gevestigde scale-up haalde een miljoen funding op.

We gooien veel te veel elektronica weg met zijn allen. Dat gaat Ferhat Topuz met zijn platform Valyuu tegen. Kopen, verkopen en doneren van afgedankte elektronica is daarop makkelijk. De online marktplaats haalde vanuit Gorinchem 3 miljoen funding op om snel te groeien.

Trunkrs is een bezorgservice voor levering dezelfde of de volgende dag in Nederland en België. Dat doet de Amsterdamse scale-up van Jan Wijn samen met 98 fte zo duurzaam mogelijk en in 2025 volledig uitstootvrij. Om dat doel snel te bereiken haalde de scale-up al 18,5 miljoen funding op.

Duurzame zeep voor een schoon huis en lichaam én voor een gezonde planeet. Marcel Belt brengt met de Green Soap Company twee merken op de markt: Marcel’s Green Soap en Driehoek. Hij streeft naar een verregaande verduurzaming van de markt.

Dit zijn de 12 deelnemers van de AFAS Young Business Award 2023!
Dit zijn de 12 deelnemers van de AFAS Young Business Award 2023!
  • De Ondernemer