Deelnemer Valyuu

Een tweede leven voor elektronische apparaten. Dat is wat Valyuu biedt. De scale-up van Ferhat Topuz, Arvin Esterabadi en Jingwei Rein gaat hard. Tienduizenden apparaten wisselden via hun platform al van eigenaar. Valyuu heeft een slim systeem om te checken of een aangeboden product geschikt is, en weet razendsnel kopers en verkopers te koppelen.

,,Wij zagen een probleem’’, vertelt Topuz. Hij werkte samen met Esterabadi bij een groot telecombedrijf aan heet verbeteren van de inruilservice. ,,We spraken dagelijks honderden klanten die niet goed wisten wat ze met hun oude apparaat moesten doen. Zo kwamen we op het idee. Toen we ontdekten dat ruim tachtig procent van de als ‘refurbished’ aangeboden spullen helemaal niet gerefurbished hoeft te worden, wisten we dat we goed zaten. Hier wordt door consumenten veel geld weggegooid. Dat kan beter.’’

Hét recirculatieplatform voorn pre-owned elektronica in Europa. Dat is het doel van de founders. ,,En beyond, wat mij betreft. We werken er nu aan snel bekend te worden. Daarom is onze deelname aan de AFAS Young Business Award ook zo waardevol. Mensen leren ons merk kennen en gaan hopelijk gebruik van maken van ons platform. Afgezien daarvan geeft het voldoening om bij de deelnemers te zitten. Dat geeft ons het vertrouwen dat we goed bezig zijn.’’

Ferhat Topuz is met zijn bedrijf Valyuu een van de deelnemers van de AFAS Young Business Award 2023.

Fragmenten Valyuu

De founders van Reliving, Marcel’s Green Soap en Valyuu staan als deelnemer in aflevering 2 van de AFAS Young Business Award.

Tweede aflevering AFAS Young Business Award

Drie van de twaalf deelnemers aan de AFAS Young Business Award strijden in de tweede tv-aflevering om een plek in de finale van de scale-up competitie. Wie maakt er na tweede tv-aflevering nog kans om de prestigieuze titel van ‘Beste jonge onderneming van Nederland’ te winnen? En daarbij om de kristallen AFAS Young Business Award. Maar zijn juryleden Bas van der Veldt, Marleen Everts, Carlo Ezinga, Wim de Jong en Emily Glastra onder de indruk van het verhaal van Reliving, Marcel’s Green Soap en Valyuu?

  • De Ondernemer