Peak Capital investeert in het communicatieplatform Trengo uit Utrecht.

Peak Capital neemt voor 1,75 miljoen euro een belang in het communicatieplatform Trengo uit Utrecht. Met de investering wil Trengo zijn sales- en marketingteam uitbreiden en het ontwikkelteam versterken om het product verder te verbeteren. Deze extra capaciteit wordt gebruikt om het product uit te brengen in andere Europese landen.

Patrick Meutzner, een van de drie oprichters, was in eerste instantie niet op zoek naar groeigeld want wist de activiteiten tot nu toe winstgevend op eigen krachten te bekostigen. Hij en compagnons Marcel van de Weerd en Igo Trampe hapten toch toe op het aanbod van Peak Capital vanwege diens expertise met het opschalen van SaaS-bedrijven.

Trengo is opgericht in 2017 en ontwikkelde technologie waarmee bedrijven een soort uniforme inbox krijgen vanuit verschillende klant-communicatiekanalen zoals Facebook, Whatsapp, Voice en websitechat. Er zijn ook integraties met platformen als Shopify, Woocommerce, Lightspeed, Slack, Picqer, Asana en Salesforce.

Dit is de vierde investering van Peak Capital uit zijn vierde fonds. Daarmee richt het zijn pijlen op Europese Saas- en marktplaatsbedrijven met een budget van 66 miljoen euro.

Ook leuk om te lezen

  • De Ondernemer