Renno, Sam en Kay management Red je Pakketje.


Wat
: same day delivery
Wie: Sam Rohn (27), Tijs van Driel (25) en Kay Rohn (25)
Sinds: 2016
Omzet 2020: 20 miljoen
Werknemers: 500+

Ontstaan Red je Pakketje

Sam Rohn had eerder al flink succes met de maaltijdshakes van Jimmy Joy (voorheen Joylent), maar de frustratie over de matige service van pakketbezorgers maakte dat hij in 2016 besloot te gaan bewijzen dat het wél kan: een pakketbezorger die voor (web)winkeliers binnen een dag de producten bij de klant krijgt en betrouwbare communicatie bied. Met Tijs van Driel en Kay Rohn neemt hij het nu op tegen reuzen als DHL en PostNL.

Wat Red je Pakketje anders doet? “Bij ons zijn alle chauffeurs in loondienst, we zijn een gesloten netwerk zonder onderaannemers. Zo houden we de controle in eigen handen. Ze geven hun klanten de mogelijkheid het pakketje realtime te volgen: daardoor hoeven ze nooit langer dan een half uur thuis te zijn om hun pakket aan te nemen.” De klanten voor wie Rohn de pakketjes bezorgt, worden steeds groter: zo leveren ze al pakketten voor webshops als Greetz, Douglas, Bol.com en zelfs Amazon.

Dit maakt Red je Pakketje uniek

Red je Pakketje bied nu ook een oplossing voor de aller kleinste webshops. Dit wordt gedaan middels een Drop-off netwerk van winkels en partners waar je al vanaf één pakket gebruik kan maken van de diensten van Red je Pakketje. Zo is het nu mogelijk om zelfs als kleine webshop ‘tot 23:59 besteld is morgen in huis’ aan te bieden. Je pakt het pakketje gewoon ‘s ochtends in en geeft het af bij een Red je Pakketje punt waarna ze deze nog diezelfde avond bezorgen. Zo is het ook niet nodig om tot diep in de nacht pakketjes in te pakken om de concurrentie voor te blijven. Hiermee zorgt Red je Pakketje voor een democratischer e-commerce landschap.

Rohn heeft de ambitie zijn bezorgdienst nog onderscheidender te maken van zijn grote concurrenten: hij wil zijn netwerk binnen 3 jaar volledig CO2-vrij maken. “Daarmee hebben we dan een wereldprimeur.” En inderdaad, de financiering van alle elektrische busjes die dat vergt, is een grote uitdaging. Maar door de inzet van fietskoeriers en een combinatie van efficiënter rijden en een grotere actieradius van de elektrische bussen is het haalbaar.

Ook leuk om te lezen

  • De Ondernemer