Betaalverwerker Stripe maakt een nieuwe financieringsronde van 245 miljoen dollar bekend. Hiermee komt de waarde van het bedrijf op 20 miljard. Stripe gebruikt het nieuwe kapitaal om op een aantal gebieden verder te groeien.

De nieuwe financieringsronde werd geleid door Tiger Global Management, samen met DST Global en Sequoia. Zij voegen zich bij de huidige investeerders in Stripe, waaronder Andreessen Horowitz, Kleiner Perkins, Khosla Ventures, General Catalyst en Thrive Capital.

Stripe werd in 2010 opgericht door de broers Patrick en John Collison. Met Stripe kunnen bedrijven online betalingen accepteren, via bijvoorbeeld creditcards, bitcoin, Android Pay en Apple Pay. Het bedrijf, dat in 25 landen waaronder Nederland actief is, wil met de nieuwe financiering verdere internationale groei mogelijk maken. Ook wordt gewerkt aan nieuwe technologie voor het overmaken van geld.

,,Vooruitgang komt niet vanzelf”, zegt Patrick Collison. ,,Door Stripe in meer markten beschikbaar te maken en onze mogelijkheden uit te breiden voor ondernemingen van iedere omvang, willen we overal ter wereld innovatie stimuleren.” Woensdag kondigde Stripe tevens de opening aan van een nieuw ontwikkellaarscentrum in Singapore, om klanten in de regio Azië beter te kunnen helpen.

Ook leuk om te lezen

  • De Ondernemer