Carduso Capital en Boost-Up investeren in BUKU

Carduso Capital en Boost-Up investeren in BUKU; de Groningse Start-Up dat een streaming-platform heeft ontwikkeld voor het beschikbaar stellen van studieboeken in het hoger onderwijs.

De investering zal worden gebruikt om de groeiplannen in de zogenoemde ‘emerging markets’ uit te voeren en verder te groeien in Nederland. Met het geld kan BUKU niet alleen extra programmeurs aantrekken, maar ook in de landen waar uitgerold gaat worden, meer lokale teams samenstellen en activeren.

Founder Jeff van der Laan zag tijdens zijn studietijd in Groningen enerzijds dat veel studenten de dure studieboeken niet kochten of oudere versies gebruikten en anderzijds dat de “gekochte” studieboeken vaak niet of maar gedeeltelijk werden gebruikt. Met dalende omzetten voor uitgevers tot gevolg en met docenten en studenten die moeten improviseren, omdat het studiemateriaal niet in orde is. Met BUKU kunnen studenten met een betaalbaar abonnement onbeperkt alle studieboeken gebruiken van het platform; Universiteiten en Hogescholen kunnen daardoor de meest actuele en kwalitatief hoogwaardige studieboeken voorschrijven en uitgevers genereren hiermee stabiele inkomsten. Verder wordt er door de digitalisering van studieboeken een significante besparing op grondstoffen en logistieke kosten gerealiseerd.

Door uitrol in landen waar studieboeken nog meer onbetaalbaar zijn dan in de ontwikkelde Westerse landen, wordt bijgedragen aan het verbeteren van het studieklimaat aldaar. Midden- en Zuid Amerikaanse landen als ook Afrikaanse landen zullen daar het eerst van kunnen profiteren. Ook in deze landen ontstaat voor uitgevers een verdien-model, waar ze nu beperkt actief zijn.

Boost-Up:
Een Groningse Stichting die tot doel heeft om start-ups en scale-ups te begeleiden naar succesvolle verdere groei. Vanuit de aan haar verbonden Business-Partners is de helft van de genodigde middelen beschikbaar gesteld.

Carduso Capital:
Een investeringsmaatschappij die initiatieven in Noord Nederland financiert die een relatie hebben met de kennisinstellingen en bijdragen aan de versterking van een duurzame samenleving.

Voor meer informatie over BUKU: https://buku.io

Ook leuk om te lezen

  • De Ondernemer