Iedereen die weleens een Virtual Reality bril op heeft gehad kent het gevoel: de kwaliteit valt eigenlijk behoorlijk tegen. Waar we met de nieuwste televisies de zweetdruppels op de gezichten van voetballers kunnen tellen, lijken we met een VR-video weer terug te zijn in 1993. Doordat het VR-scherm vlak voor je ogen zit, en je bovendien op welk willekeurig moment maar een klein deel van het volledige 360 graden panorama in je gezichtsveld hebt, zijn de benodigde resolutie en internet-bandbreedte vele malen hoger dan de huidige technologie aankan.

Tiledmedia heeft de oplossing voor dat probleem. Door het volledige videobeeld op te knippen in honderden stukjes (tegeltjes, oftewel ‘tiles’), en alleen die tiles te versturen die je ook echt ziet, kunnen we de kwaliteit met een factor vijf verhogen en de benodigde bandbreedte en bijbehorende distributiekosten met 80% reduceren.

Na een aantal jaar van onderzoek en ontwikkeling hebben we eind 2017 onze ClearVR-technologie gelanceerd. We werken daarbij nauw samen met wereldwijde partners als Akamai, Intel en Ericsson om te zorgen dat onze technologie in zoveel mogelijk VR producten geïntegreerd wordt.

Aanmelden als bezoeker van de YBA Groningen 27 maart (inloop 19:00 uur/ start programma 19:30 uur) kan via de onderstaande module.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Ook leuk om te lezen

  • De Ondernemer