TravelBird vraagt surseance van betaling aan


TravelBird heeft de bodem van de kas bereikt en geen nieuwe investeerders kunnen aantrekken. Daardoor heeft de reisorganisatie de verkoop van online reisaanbiedingen stop moeten zetten en uitstel van betaling aan moeten vragen, zo heeft TravelBird laten weten.

TravelBird is lid van de SGR, wat betekent dat reizigers die een reis via TravelBird hebben geboekt, zijn gedekt onder de voorwaarden van de garantieregeling. Reizigers die een reis geboekt hebben via TravelBird zullen door de SGR gecontacteerd worden met meer informatie.

Afgelopen vrijdag doken er berichten op van vakantiegangers die een reis bij TravelBird hadden geboekt en bij aankomst in hun hotel erachter kwamen dat TravelBird het hotel niet had betaald. Volgens TravelBird kwam dat door seizoensfluctuaties.

Nu stelt het bedrijf dat er hierdoor in de afgelopen maanden een betaalachterstand is ontstaan. TravelBird ging op zoek naar extra financiering maar slaagde er niet tijdig in die los te krijgen.

Sinds de oprichting in 2010 is TravelBird sterk gegroeid. In het eerste halfjaar van 2018 schreef het voor het eerst zwarte cijfers.

De laatste mededeling over het aantrekken van kapitaal, dateert van september 2016. Toen ontving TravelBird een mezzanine-lening van ‘enkele miljoenen’. Het jaarverslag over 2016 dat in oktober 2017 werd ingediend bij de KvK spreekt over 6,2 miljoen euro. Een mezzanine-constructie betekent feitelijk dat banken je onderneming nog niet stabiel genoeg achten om krediet te verlenen.

TravelBird heeft 310 medewerkers. Onlangs startte oprichter Symen Jansma BlackBird, dat zich op luxe reizen richt. Op die site staat geen mededeling over wat er gaande is, maar er worden ook geen reisaanbiedingen meer getoond.

Ook leuk om te lezen

  • De Ondernemer