Wat: We4Sea
Wie: Michiel Katgert en Dan Veen
Sinds: Maart 2016
Pay-off: Fuel efficiency for ships

Iedere dag worden de schappen van onze winkelcentra als bij toverslag gevuld met kleding,  apparaten en speelgoed.  90% van deze producten wordt over de wereld vervoerd door de grootste machines op de wereld: schepen.  Deze schepen gebruiken zware stookolie als brandstof, dat zorgt voor een groot effect op het milieu. Zo zijn de zwavel-emissies van 16 van de grootste schepen even groot als alle auto’s in de wereld.  Ook zijn de brandstofkosten zijn hoog, zo gebruikt een groot schip tot 100,000 liter per dag,  of 10 miljoen dollar per jaar.  Nieuwe regelgeving, bedoeld om de scheepvaart schoner te maken, zal deze brandstofkosten binnen 2 jaar verdubbelen.

We4Sea heeft een baanbrekend, data-gedreven systeem ontwikkeld om het brandstofgebruik van schepen van afstand te monitoren, rapporteren en te optimaliseren.  Hiermee besparen we emissies én geld.  Het is ons doel om de CO2 emissies van schepen met 1 miljoen ton te verlagen in de komende 3 jaar.

We4Sea Finalist Young Business Award 2018
Tijdens de YBA Groningen heeft We4Sea een van de vier finale-tickets bemachtigt van de Young Business Award 2018. Aanmelden als bezoeker van de Finale van de Young Business Award 2018 (inloop 19:00 uur/ start programma 19:30 uur) kan via de onderstaande module.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Ook leuk om te lezen

  • De Ondernemer