AFAS Young Business Award deelnemer (2023) XS2Event is een exclusieve samenwerking aangegaan met LALIGA, zodat reisorganisaties fans van over de hele wereld de mogelijkheid kunnen geven om hun favoriete club te bezoeken en een onvergetelijke reis te beleven. XS2Event, gestationeerd in Groningen, is bij monde van mede-oprichter Jeroen Huis in ‘t Veld bijzonder trots op deze ongeëvenaarde samenwerking.

De Spaanse voetbalcompetitie LALIGA behoort tot de grootste ter wereld en heeft een fanbase die veel verder gaat dan alleen de Spaanse landsgrenzen. Dat weten de clubs ook en daarom doen ze er alles aan om zo dicht mogelijk bij deze fans te komen. En hoe kan dat beter dan ervoor zorgen dat die fans elke wedstrijd kunnen bezoeken op een manier die het beste bij hun wensen past? Om dat te kunnen realiseren is LALIGA een samenwerking aangegaan met XS2Event, een Nederlands ticketplatform dat toegang verschaft tot sportevenementen voor meer dan 750 reisbureaus in 62 landen. Met een bereik van meer dan drie miljoen mensen is XS2Event de ideale partner voor LALIGA.

Jeroen Huis in ‘t Veld: “Dankzij deze samenwerking is XS2Event nu wereldwijd de grootste aanbieder voor reizen naar het Spaanse voetbal. Van groot tot klein, van FC Barcelona en Real Madrid, tot Almería en Las Palmas. Natuurlijk ben ik bijzonder trots om LALIGA te verwelkomen op ons platform. Omdat er nu al meer dan 750 reisbureaus aansluiting bij ons hebben gevonden, kunnen we LALIGA helpen om hun wereldwijde ticketverkoop te vergroten.”

“Als Nederlands bedrijf opereren we internationaal en maken we het Spaanse voetbal bereikbaarder voor onze partners en de reisbureaus die bij ons aangesloten zijn.”

Jeroen Huis in ’t Veld
Jeroen Huis in ‘t Veld is met zijn bedrijf XS2Event een van de deelnemers van de AFAS Young Business Award 2023.
Jeroen Huis in ‘t Veld is met zijn bedrijf XS2Event een van de deelnemers van de AFAS Young Business Award 2023.

Jaime Blanco, attaché van de President bij LALIGA: “Onze internationale supporters zijn van fundamenteel belang voor de wereldwijde groei van LALIGA. Daarom is het voor ons van groot belang om dit soort ervaringen voor hen te faciliteren. Daar komt bij dat internationale fans tot meer dan dertig procent meer aan onze clubs uitgeven dan fans uit Spanje, waardoor dit een waardevolle bijdrage is aan hun omzet”

Deze overeenkomst brengt de internationale fans van LALIGA EA SPORTS dichter bij hun favoriete club en geeft het hen de mogelijkheid om een wedstrijd bij te wonen. Dat is goed voor de fans en zeker ook voor de clubs. Dit project laat opnieuw zien dat LALIGA zich inzet voor het
creëren van extra omzet voor de clubs en het vergroten van de fanbeleving.

Ook leuk om te lezen

  • De Ondernemer