EMMEN – De Nederlandse startups die jaarlijks bij de Young Business Award (YBA) op het podium pitchen veroveren in raptempo de wereld met hun grenzeloze ambitie en dagen de gevestigde orde uit om te vernieuwen. Razendsnel brengen deze startups baanbrekende innovaties naar de markt en kunnen bestaande businessmodellen zonder pardon bij het grofvuil, of anders worden ze wel weggeblazen door de nieuwe generatie startup entrepreneurs. Zo zit de snelle wereld in elkaar als je het vraagt aan de ondernemers achter de startups die strijden om de Young Business Award. De titel voor de ‘Beste Jonge Onderneming van Nederland’ (niet te verwarren met de Sprout Award voor ‘Beste Jonge Ondernemer van Nederland’ die tijdens dezelfde avond bekend gemaakt wordt).

“Op het podium van de Young Business Award pitchen de aller, maar dan ook echt aller beste jonge ondernemers en startups van Nederland”, aldus presentator Jort Kelder tijdens de finale van de Young Business Award 2017. Jort Kelder zal komende zomer op donderdag 28 juni opnieuw de finale van de startup competitie presenteren. Voor het zover is worden er eerst twee halve-finales georganiseerd in Groningen (27 maart) en Leeuwarden (17 april). Hier worden de vier finale-tickets verdeeld. Die per halve-finale twee startups de toegang biedt tot de eindstrijd van de startup competitie. Als organisatie heeft de YBA komend jaar opnieuw de ambitie om te verdubbelen. “Wat deze snelgroeiende bedrijven echt zoeken in zo’n fase zijn meer betalende klanten. Als organisatie willen wij startup een zo’n groot mogelijk podium bieden om te pitchen voor klanten, investeerders en de media om ze bij hun zoektocht te helpen”, aldus Niels Palmers (Founder Young Business Award).

Bij de YBA passeren de nieuwste tech-ontwikkelingen in Nederland als eerste de revue. Vorig jaar won de Amsterdamse startup Media Distillery de startup-competitie. De winnaar van vorig jaar ontwikkeld software om videocontent online automatisch doorzoekbaar te maken door middel van kunstmatige intelligentie en machine learning algorithms. Juryvoorzitter Ben Woldring: “Media Distillery won door het bewezen businessmodel, die in potentie een hoge schaalbaarheid heeft. Bovendien heeft Media Distillery bewezen dat het snel kan groeien: hun omzet is de afgelopen jaren steeds verdubbeld”.

Aanmelden als deelnemer Young Business Award 2018:
De winnaar van de Young Business Award 2018 ontvangt naast de kristallen award, de prijzenpot van 15.000 euro en de titel: ‘Beste Jonge Onderneming van Nederland’. Startende bedrijven jonger dan vijf jaar oud kunnen zichzelf (tot en met 31 januari 2018) via de website van de Young Business Award aanmelden als deelnemer.

Ook leuk om te lezen

  • De Ondernemer