Marleen Evertsz jurylid Young Business Award

De jury van de Young Business Award 2022 bestaat uit voorzitter Marco Aarnink (oprichter Print.com), Ineke Kooistra (CEO YoungCapital), Carlo Ezinga (directeur Rabobank) en Marleen Evertsz (CEO NX Change). Hoe kiezen zij uit de 12 deelnemende scale-ups, die samen al honderden miljoenen aan groeigeld hebben binnengesleept, de finalisten en de uiteindelijke winnaar?

,,Het zijn niet de eerste de beste ondernemingen die meedoen aan de Young Business Award. Ik was erg onder de indruk. Het was elke aflevering weer lastig om een finalist te kiezen. Maar de vraag is natuurlijk wie de volgende unicorn wordt. Heeft dat bedrijf alles in zich om dat te worden, qua omzet, schaalbaarheid, waardering, businessmodel, enzovoorts? Het team vind ik ook een belangrijk punt. Je kunt een heel goed product hebben, maar heb je geen sterk team dan kan een hoop misgaan.

De drie scale-ups in deze aflevering zijn heel sterke partijen. Chordify, waar je voor ieder liedje de akkoorden kunt downloaden, heeft al miljoenenaccounts wereldwijd. Onwijs knap en gaaf dat dit in Nederland is opgezet. En wat bij BOTS gebeurt heeft echt relevantie, zeker met de huidige inflatiecijfers. BOTS maakt dat beleggen in crypto’s op basis van algoritmes voor iedereen mogelijk is. En dankzij Moovd kunnen grote stappen worden gezet qua efficiëntie in de geestelijke gezondheidszorg. Dat heeft dus een groot maatschappelijk belang. Ik was echt aangenaam verrast door deze drie bedrijven.”

Marleen Evertsz
Marleen Evertsz jurylid Young Business Award
  • De Ondernemer