Sam Rohn Red Je Pakketje

Sam Rohn founder en CEO Red Je Pakketje tijdens de Young Business Award.

Moederbedrijf van Red je Pakketje (Instabox) haalt 175 miljoen euro op bij investeerders

Pakketbezorger Instabox van krijgt een kapitaalinjectie van 175 miljoen euro in een nieuwe investeringsronde. Instabox is het moederbedrijf van Red Je Pakketje, dat in 2020 deelnemer was van de Young Business Award. De investeringsronde waardeert het op een miljard euro.

Deze ronde wordt geleid door Verdane, een Europese gespecialiseerde investeringsmaatschappij (portfolio). Ook bestaande eigenaren doen mee, zoals Creades en EQT Ventures.

De onderneming wil het nieuwe geld gebruiken om zijn dekking te vergroten. In het geval van Instabox betekent dat enerzijds dat het meer elektrische busjes wil aanschaffen en aan de andere kant meer wandkluizen wil neerzetten.

Het bedrijf profileert zich, net als de eveneens Scandinavische concurrent Budbee, als een fossielvrij werkende pakketbezorger. Investeerders, webwinkels en consumenten verlangen dit steeds vaker. Groen kunnen bezorgen was dan ook voor bol.com een belangrijke reden om fietskoeriers Cycloon te kopen.

Ontstaan Red Je Pakketje

Sam Rohn had eerder al flink succes met de maaltijdshakes van Jimmy Joy (voorheen Joylent), maar de frustratie over de matige service van pakketbezorgers maakte dat hij in 2016 besloot te gaan bewijzen dat het wél kan: een pakketbezorger die voor (web)winkeliers binnen een dag de producten bij de klant krijgt en betrouwbare communicatie bied. Met Tijs van Driel en Kay Rohn neemt hij het nu op tegen reuzen als DHL en PostNL.

Wat Red je Pakketje anders doet? “Bij ons zijn alle chauffeurs in loondienst, we zijn een gesloten netwerk zonder onderaannemers. Zo houden we de controle in eigen handen. Ze geven hun klanten de mogelijkheid het pakketje realtime te volgen: daardoor hoeven ze nooit langer dan een half uur thuis te zijn om hun pakket aan te nemen.” De klanten voor wie Rohn de pakketjes bezorgt, worden steeds groter: zo leveren ze al pakketten voor webshops als Greetz, Douglas, Bol.com en zelfs Amazon.

Ook leuk om te lezen

  • De Ondernemer