Dwarfs

De scale-up Dwarfs helpt Nederlandse ondernemers door het kopen van een reeks aan succesvolle webshops en ze onder een paraplu op te schalen.

Fragmenten Dwarfs

Bas Urlings (founder Dwarfs)

Dwarfs

Webreus-in-wording Dwarfs verdrievoudigt omzet met drie nieuwe overnames

Webwinkel-scale-up Dwarfs blijft hard doorgroeien met opnieuw drie nieuwe overnames (Gadgy, Vita5 en Snoozle) die volgens de directie goed zijn voor een toegevoegde omzet van 24 miljoen euro. De Dwarfs-portefeuille bestaat inmiddels uit acht verschillende e-commerce-merken en de nieuwe overnames verdrievoudigen de omzet van het dit jaar pas opgerichte bedrijf in één klap tot 36 miljoen euro.

Het dit voorjaar opgerichte Dwarfs is via organische groei in binnen- en buitenland en via nieuwe overnames op weg naar een omzet van circa 50 miljoen euro aan het einde van dit jaar en 130 miljoen euro eind 2022. Om verder te bouwen aan deze uitzonderlijk snelle groei laat de directie weten dat in aanvulling op de recent aangetrokken 30 miljoen euro aan schuldfinanciering, inmiddels ook de Series B-financieringsronde in gang is gezet. Deze stond zes maanden geleden nog gepland voor najaar 2022. Dwarfs heeft zich het ambitieuze doel gesteld hiermee aan kapitaal en schuldfinanciering 150 tot 175 miljoen euro op te halen bij Engelse en Amerikaanse investeerders en financiers.

De drie nieuwe overnames zijn inmiddels afgerond en versterken het profiel van het portfolio van Dwarfs. Het betreft Gadgy (innovatieve home & living-producten, goed voor een omzet van 17 miljoen euro), Vita5 (ontwikkelaar van hangmatten, kussens en droogovens, met een omzet van 6 miljoen euro) en Snoozle (manden voor huisdieren, ter waarde van 1 miljoen omzet). Dwarfs wist bij deze overnames diverse buitenlandse concurrenten af te troeven.

Perspectief bieden op omzet- en winstgroei

Kenny Vaes, Chief Acquisition Officer bij Dwarfs: ,,We merken dat acquisitiekandidaten die voor ons kiezen niet per se voor de hoogste verkoopprijs gaan, maar voor de ‘upside’ die we als team bieden, dus het perspectief van omzet- en winstgroei. Bij ons komen ze in een warm bad terecht van de beste e-commerce-experts die de markt kent. We integreren de bedrijven volledig in ons totale portfolio van merken en zorgen dat hun bedrijf zich naar het volgende omzetniveau ontwikkelt. En dat is een perspectief dat de oprichters van die bedrijven erg aanspreekt. Een aantal van hen heeft inmiddels miljoenen terug geïnvesteerd in Dwarfs, wat hun stellige geloof in onze aanpak onderstreept.”

Dwarfs is de eerste Nederlandse e-commerce scale-up die eerder dit jaar bij de Series A-financieringsronde voldoende kapitaal wist op te halen om overnames te gaan doen, onder meer met kapitaal dat werd verstrekt door Harlan Capital Partners. Met het kapitaal en de schuldfinanciering die Dwarfs nu met een Series B wil gaan ophalen, zal het bedrijf op afzienbare termijn nieuwe overnames kunnen financieren. Ook komt met de extra financiële middelen de definitieve stap naar het buitenland in beeld, aldus de Dwarfs-directie.,,Op dit moment hebben we de voorbereidingen voor expansie naar het buitenland al in gang gezet”, aldus Dwarfs-ceo Demian Beenakker. ,,Onder meer door expertiseteams te formeren die de succesvolle en dominante lokale marktplaatsen in bijvoorbeeld België, Frankrijk, Spanje, Portugal en Polen volop kunnen ontginnen. Die lokale marktplaatsen zullen naast Amazon een extra omzetboost geven aan de bedrijven die we al hebben ingelijfd en nog zullen inlijven. Daarbij kunnen we met onze lokale aanwezigheid ook makkelijker in beeld komen bij buitenlandse overnamekandidaten.”

  • De Ondernemer