SEIZOEN YBA 2022!

Wie wint de investeringspot van 1 miljoen euro en de titel: ‘Beste Jonge Onderneming van Nederland’? Dit zijn de 12 deelnemers en juryleden van de Young Business Award 2023. Bekijk en lees hier meer over het volledige tv-seizoen van de Young Business Award.

Deelnemers

 • Brenger

  Wisse Koedam en Derk van der Have koppelen met Brenger bedrijven en particulieren die laadruimte zoeken aan koeriers die plek over hebben. Het platform van het duo mikt daarbij vooral op grote...

 • Dwarfs

  De scale-up Dwarfs helpt Nederlandse ondernemers door het kopen van een reeks aan succesvolle webshops en ze onder een paraplu op te schalen.

  ...
 • Dyme

  Wees de baas over je financiën met Dyme. Download de app gratis en ontvang automatische overzichten van je inkomsten en uitgaven en slimme inzichten om geld

  ...
 • GO Sharing

  Raymon Pouwels (28) is co-founder en ceo van Go Sharing, een bedrijf dat 100 procent elektrisch deelvervoer aanbiedt. Samen met partners Donny van den Oever en Doeke Boersma van servicenetwerk...

 • Healix

  Healix streeft naar een circulaire toekomst voor gebruikte bindgarens, touwen, netten en ander plastic garenafval uit de landbouw en visserij. Daarmee wil de cleantech-startup uit Maastricht...

 • Moovd

  Sander en Menno Kamphuis maken met Moovd het behandelen van trauma’s en angsten effectiever dankzij de inzet van hun online platform.

  ...
 • SwipeGuide

  SwipeGuide is opgericht door Daan Assen en Willemijn Schneyder. Zij wilden korte metten maken met dikke mappen vol papieren instructies op de werkvloer.

  ...
 • Yobbers

  Casper Lemmen, Rémon Wobbema en Gijs Kingma bestieren met de Friese startup Yobbers een arbeidsplatform voor buitenlandse vacatures.

  ...

Jury

 • Carlo Ezinga
  Carlo
  Ezinga
 • Ineke Kooistra
  Ineke
  Kooistra
 • Marco Aarnink
  Marco
  Aarnink
 • Marleen Evertsz
  Marleen
  Evertsz
 • Oscar Kneppers
  Oscar
  Kneppers
Jury Young Business Award 2022

TV-seizoen Young Business Award 2022

De 12 deelnemers van de Young Business Award 2022 strijden in de vier voorrondes om een belangrijke plek in de finale aflevering. Wat in de finale aflevering krijgt de winnaar de prestigieuze titel: ‘Beste jonge onderneming van Nederland’. De winnaar ontvangt tevens de kristallen Young Business Award én de investeringspot van 1 miljoen euro. Maar wie gaat volgens de juryleden Marco Aarnink, Marleen Everts, Carlo Ezinga en Ineke Kooistra daadwerkelijk een unicorn worden?
Samenvatting

12 deelnemers Young Business Award 2022

De Young Business Award is een nieuwe bruisende fase beland. Er zijn met het nieuwe televisieprogramma grote stappen voorwaarts gezet. Zo hebben de twaalf deelnemers die in de voorrondes op het podium staan gezamenlijk voor honderden miljoenen euros aan investering opgehaald. Een recordaantal van 378 bedrijven hebben zich aangemeld voor de Young Business Award 2022.

Het is volgens Niels Palmers (oprichter Young Business Award) niet vreemd dat de competitie populair onder jonge bedrijven. ,, De voorrondes plus finale van de competitie worden dit jaar voor het eerst uitgezonden op landelijke televisie. Dat maakt de competitie dit jaar een stuk populairder dan vorig jaar. Daarbij kan de winnaar dit jaar ook nog eens rekenen op een investering van 1 miljoen euro.”

Deelnemers Young Business Award 2022:

Amberscript uit Amsterdam. Dit bedrijf zet in korte tijd audio om in tekst en de audio van video om in ondertiteling. Dankzij AI kan het goedkoop en snel.

Bots uit Haarlem. Beleggen via een algoritme (bot ofwel computerprogramma), waardoor verkoop en koop van aandelen op een logisch moment gebeurt.

Brenger uit Amsterdam. Zakelijk transport, ophalen en bezorgen van producten in Nederland en België. In een mum van tijd geregeld.

Chordify uit Groningen. Muziek wordt digitaal omgezet naar akkoorden. Handig voor muzikant, handig voor muziekles. Meer dan 10 miljoen nummers ‘gechordifyd’.

Dwarfs uit Utrecht. Koopt e-commercebedrijven en laat ze in community groeien. Dwarfs biedt de bedrijven kapitaal en kennis, samen bouwen ze kennis en ervaring op.

Dyme uit Amsterdam. Met eenvoudige tools op je smartphone biedt Dyme controle over je persoonlijke financiën. Dyme geeft inzicht in geldbesparingen.

GoSharing uit Nieuwegein. Een verhuurplatform voor e-scooter, e-bikes en e-cars. Het elektrisch deelvervoer is een bijdrage aan een groenere planeet.

Healix uit Maastricht. Healix  verzamelt, sorteert, verpulvert, wast en reproduceert draad, touw, netten in nieuw veilig te hergebruiken plastic.

SwipeGuide uit Amsterdam. Dit bedrijf verlost de wereld van nutteloze instructies. En helpt op een intuïtieve manier om werkprocessen in de maakindustrie te verbeteren.

Volta Energy uit Duiven. Zonne-aggregaten voor bouw en events. Ze zijn waardige vervangers van diesel-aggregaten omdat ze groen en duurzaam zijn.

Yobbers uit Leeuwarden. Wie werk zoekt in het buitenland kan de baantjes bij Yobbers vinden. Yobbers wil mensen inspireren de wereld te ontdekken.

Moovd uit Nijverdal.  Moovd ontsluit en ontwikkelt innovatieve digitale therapieën voor de gezondheidszorg. Moovd bevordert de mentale gezondheid.