Dyme

Wees de baas over je financiën met Dyme. Download de app gratis en ontvang automatische overzichten van je inkomsten en uitgaven en slimme inzichten om geld

Fragmenten Dyme

Dyme

Dyme

Start-up Dyme deelt geld uit aan nietsvermoedende mensen

De nieuwe bespaar-app Dyme rijdt vijf dagen lang met een geldwagen door Nederland, om mensen bewust te maken van hun ‘money leak’.

Met een geldwagen het land in

Nederlanders gooien jaarlijks gemiddeld €800,- weg aan slapende of ongewenste abonnementen en te dure contracten. Dyme noemt dit een money leak. Om mensen hierop te attenderen en ze te helpen dat gat te dichten, deelt het bedrijf van 27 t/m 31 december gratis geld uit. Dit doen zij vanuit hun eigen geldwagen op verschillende locaties in Rotterdam en Amsterdam.

Een wildgroei aan abonnementen

9 op de 10 Nederlanders schat z’n aantal abonnementen te laag in. Een gemiddeld Nederlands huishouden heeft dan ook 14 lopende abonnementen. Te veel betalen is dus eerder regel dan uitzondering. Veel abonnementen worden stilzwijgend verlengd. Ook moeilijk opzegbare abonnementen zoals sportscholen en maaltijdboxen zorgen ervoor dat mensen ongewenst lang aan terugkerende kosten vastzitten. Dit resulteert in een gemiddelde money leak van €50,- per maand.

Fixen van het geldlek

“Met deze actie willen wij mensen vooral informeren over wat wij de money leak noemen. Het is een symbolisch begin van het fixen van hun geldlek. Behalve op abonnementen kan je ook flink geld besparen op contracten, zoals je zorgverzekering. Dit is hét moment dat je nog kunt overstappen. We moedigen iedereen aan om hier serieus naar te kijken. Als ze dat ingewikkeld of stom vinden, dan biedt onze Dyme app hulp. Installeer de app en wij doen het werk voor je!”, vertelt Joran Iedema, oprichter van Dyme.

  • De Ondernemer