Deelnemer Reliving

Aan de ene kant worden (letterlijk) aan de lopende band nieuwe meubelstukken gemaakt, aan de andere kant belandt negentig procent ervan uiteindelijk in de verbrandingsoven. Dat is een aanslag op grondstoffen en levert onnodig veel CO2-uitstoot op. Dat moet anders kunnen, dachten Jody Klaassen en Ananda van Doorn. Ze startten Reliving, een marktplaats voor tweedehands meubelen en vintage. ,,Uit onderzoek blijkt dat veel mensen graag tweedehands interieur wil kopen en verkopen, maar dat ze tegen worden gehouden door het koop- en verkoopproces. Dát is waar wij verandering in brengen’’, zegt founder Ananda van Doorn.

Zij ziet de AFAS Young Business Award als een goede manier om die missie onder de aandacht te brengen. ,,Maar ook om te netwerken met de andere geselecteerde scale-ups. Zij zijn allemaal inspiratie voor ons. We kunnen allemaal van elkaar leren en onze kennis verrijken.’’

Dat moet er – hopelijk samen met een mooie investering – toe leiden dat Reliving uitgroeit tot de grootste kwalitatieve tweedehands interieurmarktplaats van West-Europa. ,,We willen ervoor zorgen dat tweedehands eerste keus wordt. Zo verdubbelen we de levensduur van meubelen. Ons doel is om elk West-Europees huis van minimaal één tweedehands item te voorzien.’’

Ananda van Doorn is met haar bedrijf Reliving een van de deelnemers van de AFAS Young Business Award 2023.

Fragmenten Reliving

De founders van Reliving, Marcel’s Green Soap en Valyuu staan als deelnemer in aflevering 2 van de AFAS Young Business Award.

Tweede aflevering AFAS Young Business Award

Drie van de twaalf deelnemers aan de AFAS Young Business Award strijden in de tweede tv-aflevering om een plek in de finale van de scale-up competitie. Wie maakt er na tweede tv-aflevering nog kans om de prestigieuze titel van ‘Beste jonge onderneming van Nederland’ te winnen? En daarbij om de kristallen AFAS Young Business Award. Maar zijn juryleden Bas van der Veldt, Marleen Everts, Carlo Ezinga, Wim de Jong en Emily Glastra onder de indruk van het verhaal van Reliving, Marcel’s Green Soap en Valyuu?

  • De Ondernemer