Blog

Somnox (Finalist Young Business Award 2018)

4 april 2018


Wat:
 De Somnox Slaaprobot
Wie: Julian Jagtenberg, Stijn Antonisse, Job Engel, Wouter Kooyman van Guldener en Philip Hess
Sinds: Oktober 2016
Pay-off: Een uitgeruste wereld is een mooie wereld.

Na een project aan de technische universiteit Delft in het robotica instituut wilden de vier heren van Somnox een persoonlijk probleem oplossen: slapeloosheid. Een probleem waar maar liefst 1 op de 5 Nederlanders mee rond loopt en waarvoor de oplossingen zich beperken tot verslavende medicatie met vervelende bijwerkingen.
Daarop hebben ze een zachte robot ontwikkeld waarmee de gebruiker naar bed gaat waar de robot een ademhaling simuleert, rustgevende muziek afspeelt en op het juiste moment uit af gaat.

Zo kan je je drukke hoofd even tot rust brengen om zo op een natuurlijke manier, sneller en langer te slapen om zodoende energiek de dag te beginnen.

Na het behalen van een succesvolle kickstarter (*200% funding) en een partnership met Auping gaat Somnox dit jaar (juli 2018) haar eerste slaap robots bezorgen bij duizenden mensen in hun slaapkamer.

Ook hebben ze dit jaar de show gestolen op CES in Vegas waar ze in alle grote bladen stonden (wall street journal, forbes, fast company etc) waarmee ook internationale verkoop wordt gerealiseerd.

Samen kunnen we miljoenen mensen helpen op een natuurlijke wijze hun felbegeerde nachtrust terug te geven.

Als het aan de heren van Somnox ligt, ziet de slaapkamer er dus een tikkeltje anders uit.

Finale Young Business Award 2018
De finale van de Young Business Award vindt plaats op 7 juni in het Atlas Theater te Emmen (inloop 19:00 uur/ startprogramma 19:30 uur). Hier neemt Somnox het op tegen Hotelchamp, we4Sea en InvoiceFinance. Aanmelden als bezoeker van de Young Business Award finale kan (gratis) via de onderstaande tool.