startup event

De finale van de Young Business Award in Emmen. Jaarlijks het grootste startup event van Nederland. Bekijk hier waar de startup events van de Young Business Award dit jaar worden georganiseerd.

Startup event bezoeken

Het klinkt logisch dat netwerken belangrijk is voor je startup onderneming. Toch is het niet vanzelfsprekend dat ondernemers hier actief mee bezig zijn. Mensen vinden netwerken vaak eng, ongemakkelijk en soms ook te veel tijd kosten. Hoe pak je netwerken effectief aan? Hier lees je een aantal tips die je helpen tijdens het bezoeken van een startup event.

Binnenkort zelf een startup event bezoeken? Bekijk hier de agenda met startup evenementen en meld je gratis aan als bezoeker.

Startup event

Als je net gestart bent als startup ondernemer hoef je het wiel natuurlijk niet helemaal opnieuw uit te vinden. Het bezoeken van startup events kan je als ondernemer enorm helpen om gelijk gestemde te ontmoeten. Want de uitdaging die voor jou spelen. Daar lopen andere startup ondernemers ook tegen aan. Het in contact komen en praten met ondernemers die tegen dezelfde uitdagingen aanlopen (of liepen) helpt om je bedrijf te laten groeien. Hoe heb jij je eerste betalende klanten binnen gehaald? Hoe ging je eerste investeringsronde? En waar heb jij opgelet bij het aannemen van je eerste medewerker?

Door als ondernemer diverse startup evenementen te bezoeken kan je in contact komen met ondernemers die antwoorden hebben op deze vragen. Maar bij een dergelijke netwerk evenement kom je natuurlijk ook potentiële klanten en misschien zelfs wel je toekomstige investeerders tegen. Want startup events zijn doorgaans de ontmoetingsplek voor startup ondernemers, media en investeerders.

Daarom is het bezoeken van een startup events doorgaans een goede manier om jezelf en je startup in de spotlight te zetten. Als startup wil je tijdens een startup evenement in contact komen met potentiële klanten, journalisten die over je bedrijf schrijven en investeerders om je toekomstige groei te financieren.

Bij het bezoeken van zo’n evenement is het natuurlijk ook belangrijk om jezelf goed te presenteren. Zorg ervoor dat je beknopt en zonder vaktaal je businessmodel kan pitchen. Hou er rekening mee dat investeerders vragen gaan stellen of je businessmodel ook schaalbaar en herhaalbaar is. Wees bij een investeerder ook duidelijk over hoeveel geld je nodig hebt en waar je dit aan gaat besteden. En, het blijven toch investeerders, wanneer je break-even verwacht te draaien en hoe de investeerder zijn geld terug gaat verdienen.

Alle startup events van de startup competitie zijn gratis te bezoeken. De partners van de Young Business Award Foundation maken dit financieel mogelijk. Aanmelden als bezoeker voor een van de drie startup events kan via het aanmeldformulier voor bezoekers.

Startup events Young Business Award

De startup competitie Young Business Award (YBA) organiseert elk jaar meerdere startups events verspreidt over Nederland. De eerste startup evenementen zijn jaarlijks altijd de voorrondes. Bij deze startup events komen gemiddeld per evenement zo’n vierhonderd bezoekers samen. De groep bezoekers bestaat voornamelijk uit ondernemers, young professionals, media en investeerders. Bij de voorrondes van de Young Business Award pitchen de deelnemende startups en scale-ups in 60 seconden hun bedrijf aan de jury. Tijdens de voorrondes wordt het aantal van twaalf deelnemers terug gebracht tot vier finalisten. De vier finalisten strijden tijdens het laatste startup event om de felbegeerde award. De winnaar van de Young Business Award mag zichzelf ook één jaar lang de ‘Beste jonge onderneming van Nederland’ noemen. De finale van de Young Business Award is het grootste startup event van Nederland.

Nederlandse bedrijven met een leeftijd tot en met acht jaar (2013 of later) ingeschreven bij de Kamer van Koophandel kunnen zich aanmelden als deelnemer voor de Young Business Award 2022. Bij de laatste editie van de Young Business Award hebben 341 bedrijven zich aangemeld als deelnemer. De 12 deelnemers van de vorige editie hadden gezamenlijk voor 92 miljoen euro aan groeigeld opgehaald bij investeerders.

Wil je graag meer weten over welke scale-ups vorig jaar deelnamen aan de Young Business Award? Lees hier meer over de YBA Broadcast en de deelnemers van vorig jaar.

  • De Ondernemer