Startup event

startup event

De finale van de Young Business Award in Emmen. Jaarlijks het grootste startup event van Nederland. Bekijk hier de drie startup events die de Young Business Award jaarlijks organiseert in Groningen, Leeuwarden en Emmen.

Startup event bezoeken

Het klinkt logisch dat netwerken belangrijk is voor je startup onderneming. Toch is het niet vanzelfsprekend dat ondernemers hier actief mee bezig zijn. Mensen vinden netwerken vaak eng, ongemakkelijk en soms ook te veel tijd kosten. Hoe pak je netwerken effectief aan? Hier lees je een aantal tips die je helpen tijdens het bezoeken van een startup event.

Binnenkort zelf een startup event bezoeken? Bekijk hier de agenda met startup evenementen en meld je gratis aan als bezoeker.

Startup event

Als je net gestart bent als startup ondernemer hoef je het wiel natuurlijk niet helemaal opnieuw uit te vinden. Het bezoeken van startup events kan je als ondernemer enorm helpen om gelijk gestemde te ontmoeten. Want de uitdaging die voor jou spelen. Daar lopen andere startup ondernemers ook tegen aan. Het in contact komen en praten met ondernemers die tegen dezelfde uitdagingen aanlopen (of liepen) helpt om je bedrijf te laten groeien. Hoe heb jij je eerste betalende klanten binnen gehaald? Hoe ging je eerste investeringsronde? En waar heb jij opgelet bij het aannemen van je eerste medewerker?

Door als ondernemer diverse startup evenementen te bezoeken kan je in contact komen met ondernemers die antwoorden hebben op deze vragen. Maar bij een dergelijke netwerk evenement kom je natuurlijk ook potentiële klanten en misschien zelfs wel je toekomstige investeerders tegen. Want startup events zijn doorgaans de ontmoetingsplek voor startup ondernemers, media en investeerders.

Daarom is het bezoeken van een startup events doorgaans een goede manier om jezelf en je startup in de spotlight te zetten. Als startup wil je tijdens een startup evenement in contact komen met potentiële klanten, journalisten die over je bedrijf schrijven en investeerders om je toekomstige groei te financieren.

Bij het bezoeken van zo’n evenement is het natuurlijk ook belangrijk om jezelf goed te presenteren. Zorg ervoor dat je beknopt en zonder vaktaal je businessmodel kan pitchen. Hou er rekening mee dat investeerders vragen gaan stellen of je businessmodel ook schaalbaar en herhaalbaar is. Wees bij een investeerder ook duidelijk over hoeveel geld je nodig hebt en waar je dit aan gaat besteden. En, het blijven toch investeerders, wanneer je break-even verwacht te draaien en hoe de investeerder zijn geld terug gaat verdienen.

Het grootste startup evenement van Nederland

De startup competitie Young Business Award (YBA) organiseert elk jaar drie startup events. De eerste twee evenementen (halve finales) worden jaarlijks in Groningen en Leeuwarden georganiseerd. Bij deze startup events komen gemiddeld per evenement zo’n vierhonderd bezoekers samen. Dit zijn voornamelijk ondernemers, media en investeerders.

Bij deze startup events pitchen twaalf halve finalisten in 60 seconden hun startup. Tijdens deze startup events wordt het aantal van twaalf halve finalisten terug gebracht tot vier finalisten. Deze vier finalisten strijden tijdens de finale om de felbegeerde award met een prijzenpot van 15.000 euro. De winnaar van het startup event in Drenthe mag zichzelf ook één jaar lang de ‘Beste jonge onderneming van Nederland’ noemen. De finale van de Young Business Award is het grootste startup event van Nederland.

Startup event Groningen

De eerste halve finale van de startup competitie wordt jaarlijks in Groningen georganiseerd. Bij het startup event in Groningen ontmoet je samen met zo’n 400 bezoekers de beste startups van Nederland. Bij dit startup event in Groningen zijn altijd de eerste twee finale-tickets van de startup competitie te winnen. Het event vindt jaarlijks rond medio maart plaats in MartiniPlaza.

Het bezoeken van dit startup event levert gegarandeerd nieuwe inzichten op over innovatie, groei en de Groningse startupscene. Groningen is de jongste stad van Nederland en heeft een bruisende digitale startupscene. Daarbij ontmoet je hier ondernemers die net als jij met deze onderwerpen bezig zijn.

Startup event Leeuwarden

De tweede halve finale van de startup competitie wordt jaarlijks in de Friese stad Leeuwarden georganiseerd. Bij het startup event in de Friese hoofdstad ontmoet je samen met zo’n 400 bezoekers de laatste zes halve finalisten van de startup competitie. Bij dit startup event in Leeuwarden zijn altijd de laatste twee finale-tickets van de Young Business Award te winnen. Het event vindt jaarlijks vlak voor de zomervakantie (medio juni) plaats in theater De Harmonie.

Het bezoeken van dit startup event levert gegarandeerd nieuwe inzichten op over innovatie, groei en de Friese startupscene. Daarbij ontmoet je hier ondernemers die net als jij met deze onderwerpen bezig zijn.

Startup event Emmen

De startup competitie Young Business Award is in 2014 voor ontstaan in Drenthe. De competitie voor startups was het eerste startup event in Drenthe en groeide jaar op jaar door tot het grootste startup evenement in de Provincie Drenthe. 800 bezoekers uit heel Nederland komen inmiddels speciaal naar Emmen om de finale van de Young Business Award te bezoeken. De felbegeerde award is voor deelnemers een manier om zich bij investeerders en de landelijke media in de kaart te spellen.

De organisaties van Ondernemersmagazine Sprout en de Young Business Award Foundation hebben in 2017 en 2018 de krachten gebundeld en hebben destijds samen het startup event in Drenthe georganiseerd. Bij deze twee edities werd tijdens het pitch event door Sprout de ‘Beste jonge ondernemer van Nederland‘ en door de Young Business Award Foundation de ‘Beste jonge onderneming van Nederland‘ bekend gemaakt. De finale van de Young Business Award is hiermee in de loop der jaren een startup event geworden met een stimulerend programma voor de Drentse startupscene.

Alle startup events van de startup competitie zijn gratis te bezoeken. De partners van de Young Business Award Foundation maken dit financieel mogelijk. Aanmelden als bezoeker voor een van de drie startup events kan via het aanmeldformulier voor bezoekers.